Cort a la fi tanca el 'chill-out' del castell de Sant Carles

Els jutjats han informat de la no procedència de la suspensió cautelar de l'execució del tancament que havia ordenat l'Ajuntament i s'ha fet efectiu el tancament

L'Ajuntament de Palma ha tancat, a la fi, l'establiment Lolita Club, el 'chill-out' ubicat al castell de Sant Carles, en el dic de l'Oest de Palma, una vegada els jutjats han informat de la no procedència de la suspensió cautelar sol·licitada pel negoci respecte de l'ordre de tancament que havia dictat Cort. Així, la Patrulla Verda ha precintat el local sense cap incident.

Cal recordar que l'establiment no disposava de cap llicència municipal, ni d'obres ni d'activitat, i que el projecte que es va executar no es corresponia amb el que l'Autoritat Portuària aprovà en el seu moment. Tal com ha recordat el tinent de batle de Model de Ciutat, Urbanisme i Habitatge Digne, Antoni Noguera, “en el dia d’avui s’ha rebut la comunicació per part dels jutjats de la no procedència de la suspensió cautelar de l’execució de l’ordre municipal i, per tant, s’ha fet efectiu el tancament”.

Durant aquestes setmanes els serveis tècnics municipals han informat dels projectes d’obra i activitat i dels recursos, a més d'una sol·licitud per a l’autorització de l’activitat mitjançant la presentació d’una declaració responsable, i ha denegat totes aquestes sol·licituds perquè els projectes i la documentació presentada no eren conformes amb la normativa urbanística i d’activitats vigent. Per altra part, es va denegar la sol·licitud a la Comissió de Centre Històric, i no s’ha aportat informe favorable per part de l’Institut de Patrimoni Cultural d'Espanya, dependent del Ministeri de Cultura.

En aquest context no és possible que aquesta instal·lació, tal com s’ha executat, pugui ser legalitzada.

 

EDICIÓ PAPER 23/05/2020

Consultar aquesta edició en PDF