Publicitat
Publicitat

Cort aprova per unanimitat "posar-se les piles" per aturar desnonaments

La proposta arribà al ple municipal només 24 després que un ciutadà es tallàs les venes davant la imminència del seu desnonament

"Entre tres i quatre famílies són desnonades diàriament a Palma per no poder fer front al pagament de la seva hipoteca", recordava ahir Àngela Pons, de la Plataforma d'Afectats per la Hipoteca, als passadissos de Cort mentre esperava que es debatés la proposta presentada per MÉS per intentar que l'Ajuntament de Palma "es posi les piles" en l'atenció a aquestes situacions, tenint en compte que precisament a instàncies del grup econacionalista es va aprovar la declaració de Palma com a ciutat "lliure de desnonaments".

La proposta arribà al ple municipal només 24 després que un ciutadà es tallàs les venes davant la imminència del seu desnonament. Va ser aprovada per unanimitat.

Pons insistí que "l'Ajuntament ha de dialogar amb les entitats bancàries amb l'objectiu d'evitar aquestes situacions i obrir els milers d'habitatges tancades en mans de la banca a famílies que no poden accedir a un immoble a preu de mercat".

Pons havia convocat la premsa ahir al matí, abans del ple, i va voler cridar l'atenció dels poders públics sobre aquest veritable drama. "La tragèdia que gairebé es consumà ahir [per despús-ahir] posa en evidència la fallida del programa antidesnonaments del qual ens hem cansat de sentir parlar, a causa de l'absència de mesures per evitar aquesta problemàtica". Segons Pons, "ni l'oficina antidesnonaments , ni els protocols entre jutjat, Ajuntament i serveis socials, ni la resta de recursos que s'anuncien des de Cort "estan aconseguint aturar els desnonaments".

A finals de setembre, el Tribunal Superior de Justícia de Balears posava en coneixement del Consistori palmesà que hi havia previstos més de 400 desnonaments entre lloguer i hipoteques a finals d'any. No obstant això, l'Ajuntament només disposa d'entre 36 i 77 habitatges, "segons el dia que facin seves declaracions a la premsa", va explicar Pons.

El PP es va comprometre ahir a millorar la coordinació respecte d'aquest tema.

PUBLICITAT
PUBLICITAT
PUBLICITAT

EDICIÓ PAPER 18/03/2018

Consultar aquesta edició en PDF