Publicitat
Publicitat

PALMA

Cort ha adjudicat 25 dels 34 habitatges per a famílies desnonades

De las 23 famílies, 19 ja han firmat el contracte i 18 han sol·licitat una subvenció municipal que arriba fins al 50% del total del cost mensual del lloguer de l'habitatge

L'Ajuntament de Palma ja ha adjudicat 25 dels 34 habitatges del Fons Social d'Habitatges Municipals per a famílies que han patit un desnonament de ca seva. Així ho va avançar ahir el tinent de batle d'Urbanisme i Habitatge, Jesús Valls, qui va confirmar que Cort ha posat a disposició de les famílies desnonades tots els habitatges que tenia prevists.

L'objectiu d'aquesta política municipal és atendre les necessitats d'aquestes persones arran d'execucions hipotecàries o per no poder fer front al cost del lloguer de la seva antiga casa. Es pretén donar resposta així a l'increment de desnonaments que s'ha produït en els darrers anys com a conseqüència de l'allargament de la crisi econòmica, que ha deixat molts sectors de la població sense recursos.

Desnonats

Tot i que l'Ajuntament de Palma ha adjudicat 25 dels 34 habitatges del Fons Social d'Habitatges Municipals, dues de les llars han quedat lliures un altre pic perquè les famílies adjudicatàries hi han renunciat, mentre que les altres 23 han estat ocupades. D'aquestes 23, un total d'11 corresponen a famílies que han patit el desallotjament del seu domicili anterior pel compliment d'una execució hipotecària, mentre que les 12 restants s'han adjudicat a famílies que han patit un desnonament com a conseqüència de la impossibilitat d'afrontar el lloguer del pis que ocupaven.

De las 23 famílies, 19 ja han firmat el contracte i 18 han sol·licitat una subvenció municipal que arriba fins al 50% del total del cost mensual del lloguer de l'habitatge. En aquest sentit, el tinent de batle d'Urbanisme i Habitatge de Palma afegí que el lloguer mensual de cada un d'aquests habitatges està al voltant dels 267 euros; si es té en comptre que nombroses famílies han sol·licitat la subvenció del 50% del preu del lloguer, una gran part d'aquestes acabaran pagant de mitjana pel lloguer de l'habitatge uns 165 euros.

PUBLICITAT
PUBLICITAT
PUBLICITAT

EDICIÓ PAPER 18/03/2018

Consultar aquesta edició en PDF