Publicitat
Publicitat

PALMA

Cort aconsegueix recaptar prop de 900.000 € d’infractors estrangers

Una empresa s’encarrega de cobrar-les i se’n queda una comissió

L’Ajuntament de Ciutat ha recaptat gairebé 900.000 euros en concepte de multes de trànsit des de l’octubre de 2011 fins al gener d’enguany, segons va indicar Cort ahir. Corresponen a 20.639 sancions, un 56,3% del total de multes a residents fora de l’Estat que s’han tramitat.

Cort assegura que és pionera a escala estatal i que és “el primer ajuntament d’Espanya a posar en marxa aquest servei de cobrament de multes a conductors estrangers i a fer-los-les arribar al seu país”. Del cobrament i la localització de l’infractor se n’encarrega una empresa, que es queda un percentatge dels doblers de cada multa.

Fins ara, aquestes multes no es tramitaven ni es cobraven, un greuge comparatiu amb els residents a les Balears, que no se’n podien escapar. La nacionalitat del gruix dels infractors és en proporció amb el volum de turistes que emet a Palma cada país. Així doncs, la majoria són alemanys, per davant dels britànics i, a certa distància, queden els francesos i els italians.

“Ha desaparegut la imatge d’impunitat del turista”, va dir el regidor d’Economia, Hisenda i Innovació, Julio Martínez. La xifra exacta de doblers cobrats, va explicar, és de 898.913,73 euros. Martínez va destacar que hi ha un “important augment de la conscienciació, tant per part de les empreses de lloguer de vehicles, com dels hotels” en transmetre als clients que “les infraccions no quedaran impunes”, que l’Ajuntament de Palma els farà arribar les multes “a ca seva, en el seu idioma, per fer efectiu el cobrament”.

Martínez va dir que el pagament de multes de cotxes d’empreses de lloguer ha augmentat un 10%, mentre que l’autoliquidació de denúncies a vehicles amb matrícula estrangera ha crescut un 15%. Tot plegat, va afegir, són més doblers per a Cort sense cost per als ciutadans.

PUBLICITAT
PUBLICITAT
PUBLICITAT

EDICIÓ PAPER 18/02/2018

Consultar aquesta edició en PDF