Publicitat
Publicitat

L’ESCÀNDOL DE LA POLICIA LOCAL DE PALMA

Cort fa costat a la regidora San Gil i veu “desproporcionada” la seva imputació

El portaveu municipal deixa clar que no canviarà res fins la declaració de la tinent de batle dilluns

La investigació judicial de la suposada manipulació de proves selectives a la Policia Local de Palma està causant un autèntic terratrèmol a Cort. De la inicial presumpta filtració de l’examen a oficial a determinats agents per afavorir-los, l’ombra del dubte s’ha estès a altres proves com les de major, comissari, subinspector i intendent. I les imputacions acaben d’esquitxar un membre de l’equip de govern de Mateu Isern, la regidora de Funció Pública i tinent de batle, Irene San Gil, que dilluns, dia 14, haurà de declarar en qualitat d’imputada davant la jutgessa que investiga l’escàndol a la Policia.

La declaració de la regidora està relacionada amb la nova línia d’investigació que ha estat declarada secreta per la titular del Jutjat d’Instrucció número 12 de Palma, Carmen González.

Cort hi veu “desproporció”

Des de Cort, el portaveu de l’equip municipal, Julio Martínez, no dubtà ahir a qualificar de “desproporcionat” que la magistrada hagi citat com a imputada la regidora San Gil. Segons Martínez, la suposada ocultació d’informació sobre un dels processos selectius que s’imputa a la regidora és realment “un malentès” i destacà que l’equip de govern sempre s’ha mostrat col·laborador amb la justícia “i que ho continuarà fent”.

En opinió del govern municipal, s’ha generat “alarmisme” entorn d’una regidora i uns funcionaris “que no han fet res incorrecte ni han volgut incórrer en cap tipus d’obstucció (a la justícia)”, informa Efe.

El portaveu mostrà el seu convenciment que la regidora San Gil no ha comès “cap tipus d’irregularitat”. Per aquest motiu, el Consistori no té previst per ara prendre cap mesura fins que s’hagi produït la declaració, passat demà, de la regidora i els fucionaris imputats davant la magistrada instructora.

“Hem de tenir una reacció proporcionada i prudent i no començar a fer passes de les quals segurament dilluns ens podríem penedir”, emfatitzà Julio Martínez.

Amb aquestes afirmacions, el portaveu deixà clar que confien que l’assumpte no vagi a més i la regidora pugi ser desimputada.

El Govern balear també es va pronunciar ahir sobre l’assumpte. La portaveu, Núria Riera, afirmà “que s’ha de donar una oportunitat” a la regidora San Gil “perquè es defensi”, i també a la resta d’imputats en el cas de la suposada manipulació de les oposicions a la Policia. Segons Riera, es tracta “d’unes declaracions prèvies”que permetran a les persones imputades explicar la seva versió.

Quan se li demanà pel codi ètic del PP, Riera contestà que si es mantingués la situació d’imputada de San Gil, no podria anar a unes futures llistes electorals.

Isern, responsable pel PSOE

De la seva banda, el grup del PSIB-PSOE reclamà ahir al batle Mateu Isern “que col·labori amb la justícia i aclareixi als ciutadans què està pasant a la Policia Local”.

“El batle ha de sortir de manera urgent a explicar què està passant a l’Ajuntament de Palma i a la Policia Local i per què està passant... La situació és cada dia més vergonyosa i és conseqüència directa de les seves decisions i, per tant, n’és el màxim responsable”, va advertir ahir la portaveu socialista, Aina Calvo. A més, Calvo avançà que el seu grup demanarà una compareixença del batle Isern en el ple del pròxim 24 d’abril, segons un comunicat dels socialistes.

“Més enllà d’un regidor o d’un altre, el batle és el màxim responsable del que està succeint, i per a algú que predica una nova manera de fer política, intentar tapar els fets amb els aplaudiments de Rodríguez (José María) és intolerable”, destacà ahir Calvo, referint-se al ple extraordinari sobre el cas de les oposicions, al qual assistiren Rodríguez i molts dels seus seguidors.