Publicitat
Publicitat

Cort insta el govern espanyol a rebutjar l'indult per als condemnats per corrupció, però evita referir-se a Matas

L'Ajuntament, però, no es refereix directament al cas de l'expresident Matas, tal com pretenia l'oposició

El ple de l'Ajuntament de Palma ha aprovat avui instar el govern espanyol que no indulti persones que han estat condemnades en casos de corrupció política, mentre no es reformi la llei vigent sobre indults.

El debat d'aquest assumpte ha arribat al ple de Cort arran d'una proposició del grup municipal MÉS, que demanava que el Consistori instàs el govern de Madrid a denegar l'indult a l'expresident del Govern balear Jaume Matas, condemnat per corrupció.

La iniciativa dels econacionalistes demanava també instar l'executiu central que tramiti una modificació de la llei perquè s'estableixi de manera clara que no podrà concedir l'indult a condemnats per delictes de corrupció política.

No obstant això, el PP ha presentat un text alternatiu, que és el que ha aprovat amb els seus vots i l'abstenció de l'oposició. El text insta el govern de l'Estat a estudiar la possibilitat d'introduir modificacions en l'actual llei d'indults i que denegui la mesura de gràcia als polítics condemnats per corrupció, però sense fer referència directa a Matas.

En aquest sentit, l'oposició ha criticat que el PP no vulgui referir-se de manera directa a l'expresident, tot i que la ciutadania de Palma rebutja les actuacions de Matas.

Per la seva banda, el PP ha defensat que la seva alternativa inclou una situació que fa referència a un major nombre de persones i que evita fer un pronunciament municipal cada vegada que hi hagi un polític condemnat per casos de corrupció.

PUBLICITAT
PUBLICITAT
PUBLICITAT

EDICIÓ PAPER 10/12/2017

Consultar aquesta edició en PDF