Publicitat
Publicitat

PALAU DE CONGRESSOS

1.000 euros diaris de manteniment i sense model de gestió

Acciona acaba les obres del palau de congressos i n'entrega les claus a Cort i al Govern, que a partir d'ara hauran de redactar el plec de condicions per treure'l a concurs

Dia clau per a l'Ajuntament de Palma i per al Govern. Després de vuit anys d'obres i tres legislatures, "el palau de congressos finalment pertany als ciutadans".

Així ho han anunciat la presidenta de l'empresa pública Palau de Congressos de Palma i regidora de Turisme, Joana Maria Alcover, i el vicepresident del Govern, Biel Barceló. Les obres de la constructora Acciona han acabat amb un cost total de 140 milions d'euros i aquest dimarts n'han entregat les claus a Cort.

A partir d'ara ja no es continuarà pagant a Acciona però, fins que la infraestructura obri les portes a final d'any, es pagaran 30.000 euros mensuals de manteniment, seguretat, neteja i serveis bàsics (electricitat, aigua i gas). Un preu de 1.000 euros diaris que sortiran de l'erari públic mentre es va complint, a poc a poc, el calendari previst per l'Ajuntament de Palma i el Govern. 

A partir d'ara, Acciona estarà disponible per a Cort durant els propers 60 dies per tal de solucionar les petites incidències que hi puguin aparèixer i netejar amb diverses passades cada un dels racons. 

Aquesta decisió d'allargar 60 dies la presència d'Acciona al palau és motivada per la detecció, fa unes setmanes, de 1.490 "petites incidències". A dia d'avui, la majoria ja s'han solucionat i ara només queden petits retocs, com per exemple retxades al parquet o a qualque rodapeu. També faltarà fer la prova d'acústica, una vegada instal·lades les butaques dels auditoris. Les obres tenen un any de garantia. 

El plec de condicions, en les pròximes setmanes

La pròxima passa que han de fer l'Ajuntament de Palma i el Govern és la redacció del plec de condicions per treure'n la gestió a concurs. 

Una vegada amb les claus a la mà, les dues institucions no tenen clar el model de gestió que volen per a aquesta infraestructura. A falta de redactar el plec, no saben si es traurà a concurs de manera conjunta (hotel i palau) o de manera separada. Aquest serà un dels punts que hauran d'aclarir en els pròxims 15 dies, ja que a mitjan abril volen tenir redactat l'esborrany dels plecs de condicions per presentar-lo a l'oposició i començar a cercar empreses que puguin tirar endavant una gestió eficient del palau.

Seguint aquest calendari, el Consorci espera que durant la temporada d' estiu es treballi ja en la mesa de contractació. Només si fracassa l'opció de la gestió privada, la gestió serà pública

Per últim, preveuen que entre els mesos d'octubre a desembre el palau estigui en funcionament, si bé accepten que el ple rendiment no serà efectiu durant el 2017, sinó així com vagin passant els anys.

Segons han confirmat Barceló i Alcover, " hi ha moltes ganes de fer congressos a Mallorca", ja que en els darrers mesos han rebut "nombroses peticions d'informació per organitzar-hi esdeveniments de tot tipus". Sense tenir res fermat, calculen que a partir de desembre es podrien organitzar activitats en les quals podrien participar fins a 20.000 persones.

Tant Cort com el Govern han recordat que, malgrat que no s'haguessin acabat les obres, ells no han cessat a promocionar-lo a l'exterior. Finalment, han mostrat satisfacció per haver recepcionat el palau de congressos ja que, "encara que no sigui la darrera passa, era molt important".

 

PUBLICITAT
PUBLICITAT
PUBLICITAT

EDICIÓ PAPER 14/01/2018

Consultar aquesta edició en PDF