Cort signa un conveni amb Endesa per evitar la pobresa energètica a Palma

El conveni suposa l’intercanvi d’informació perquè Endesa sàpiga quines persones reben les ajudes

El portaveu de l’equip de govern i tinent de batlia d’Economia, Hisenda i Innovació, Julio Martínez, ha informat que la junta de govern ha aprovat signar un conveni amb Endesa per tal d’evitar l’anomenada pobresa energètica, de manera que “cap persona que tingui ajudes socials de Cort aprovades no pateixi talls de llum per impagament”.

El conveni suposa l’intercanvi d’informació perquè Endesa sàpiga quines persones reben les ajudes. D’aquesta manera, s’eviten talls que en ocasions estan motivats per qüestions purament burocràtiques. Com ha aclarit Martínez, “de vegades els procediments administratius fan que una persona que té aprovades les ajudes de Cort no rebi els doblers a temps”. Es tracta d’un “compromís de Mateu Isern i de tot l’equip de govern per estar al costat de les persones que ho passen malament”, ha afegit.

En definitiva, “no és qüestió només de posar doblers, sinó que, en línia amb procediments de l’Smart City, evitem que els tràmits administratius puguin perjudicar els ciutadans”, ha afirmat Martínez.

Així, s’haurà de valorar el pagament del deute dels usuaris de serveis socials mitjançant els professionals del Centre de Serveis Socials, s’abonaran les quantitats determinades per aquests professionals i s’avisarà Endesa que l’usuari és beneficiari d’un ajut municipal per evitar el tall del subministrament.

Aquesta mesura, segons l'Ajuntament, s’emmarca dins de la política seguida durant la legislatura de no posar cap limitació pressupostària a les necessitats de Serveis Socials. Martínez ha subratllat que “en tot moment hem disposat de pressupost i tresoreria”, i aquest conveni ve a “ratificar aquest compromís”. Amb aquest conveni s’estableix l’operativa de col·laboració per agilitar el pagament dels ajuts municipals atorgats als usuaris en situació de vulnerabilitat econòmica pels deutes generats amb motiu del subministrament d’electricitat.

EDICIÓ PAPER 08/08/2020

Consultar aquesta edició en PDF