Correa diu que Bárcenas va manipular contractes amb Medi Ambient quan Matas era ministre

A preguntes de la fiscal, el capitost de la Gürtel ha especificat en quins ministeris es feien les gestions que l'extroser del PP feia per aconseguir adjudicacions

El capitost de la trama Gürtel, Francisco Correa, ha desvetllat aquest divendres que eren "diversos" els ministeris en els quals l'extresorer del PP, Luis Bárcenas, feia gestions per aconseguir adjudicacions d'obres sol·licitades per Correa i, en concret, ha apuntat als de Foment i Medi Ambient, aquest darrer en l'època en què ho dirigia Jaume Matas.

En la segona jornada de la seva declaració, Correa ha especificat, a preguntes de la fiscal Concepción Sabadell, en quins ministeris es feien aquestes gestions després que dijous expliqués que Bárcenas s'encarregava, a canvi d'una comissió d'entre el 2 i el 3%, d'aconseguir les adjudicacions que li sol·licitaven a ell empresaris per a obres en carreteres, autopistes, AVE o medi ambient.

Per saber-ne més: Correa reconeix que cobrava comissions del 2% al 3% a empresaris i després les pagava al PP

També ha concretat quines empreses eren les que es dirigien a ell per obtenir aquests contractes a canvi de comissions i ha citat a OHL, Dragatges i al grup ACS. Aquesta darrera empresa ha reaccionat de forma immediata per negar aquesta afirmació i ha anunciat que interposarà una querella contra Correa.

Segons la versió que va oferir dijous, la relació de la trama Gürtel amb el PP es va circumscriure a l'època de l'expresident José María Aznar, per la qual cosa al capdavant d'aquests ministeris es trobarien Francisco Álvarez Cascos (Foment) i Jaume Matas (Medi ambient), si bé la fiscal no li ha preguntat si recordava qui ocupava llavors aquests càrrecs.

El que també ha volgut aclarir en la jornada d'aquest divendres és que la ruptura que es va produir amb l'arribada del president Mariano Rajoy no va ser perquè hi havia mala relació amb el número dos de la trama, Pablo Crespo, com va dir ahir, sinó perquè va contractar a un exasesor d'Aznar que tenia "problemes greus amb Mariano Rajoy i moltes persones del PP". "No deixarem de treballar amb el PP perquè va entrar Rajoy i es va marxar Aznar, sinó perquè vaig contractar a Antonio Càmera, secretari personal d'Aznar", ha insistit després d'afirmar que avui ha dormit malament per aquest error.

EDICIÓ PAPER 15/02/2020

Consultar aquesta edició en PDF