Per una bona marxa
Balears 03/08/2013

Consells de l'organització

1 min

Ritme

S'aconsella que durant la caminada s'intenti mantenir un ritme depenent del terreny que es trepitja. Fins a arribar a Selva, amb terreny pla, es recomana una mitjana de 5 km a l'hora (110 passes per minut), mentre que a mesura que s'ascendeix cap al santuari aquest ritme s'ha de disminuir. Entre Selva i Caimari el ritme hauria de ser de 4,5 km/hora (105 passes) i a partir de Caimari la cadència ha de ser de 90/95 passes (3,5 km/hora).

Hidratació

És una de les principals preocupacions, ja que la combinació de calor i cansament pot jugar males passades. L'organització té preparat una quantitat ingent d'aigua perquè cada marxaire arribi a beure una quantitat aproximada de cinc litres. El consum de fruita (hi ha preparats 2.500 quilos de melicotons, pomes i peres) també és primordial per completar amb èxit el recorregut en el qual hi ha fins a un total de 10 punts d'avituallament.

Transport

Una de les principals recomanacions és mantenir la paciència fins que arribi el torn de pujar a un dels 20 busos que faran la ruta entre el santuari de Lluc i l'estació de tren d'Inca perquè els marxaires puguin tornar cap a Ciutat, entre les 6 i les 11 del matí. A més, 7 autocars actuaran com a agraneres durant el recorregut per evitar que aquells marxaires que s'hagin vist obligats a abandonar el camí no quedin sense alternativa enmig del camí.

stats