ARA DIUEN QUE...

Mateu Xurí, candidat de Sobirania per les Illes?

El glosador s'enfada amb MÉS, la Conselleria de Transparència mostra el seu perfil més 'opac' i el batle de Llucmajor posa silenci on va alçar el crit

Mateu Xurí podria ser candidat de Sobirania per les Illes

El glosador critica la unió de MÉS amb Podem per tenir seu a Madrid

Mateu Xurí no veu la coalició entre Podem i MÉS amb bons ulls. "No tenc a qui donar el meu vot", entona, i afegeix: "Sé que no som tot sol en la decepció nacional que MÉS ha provocat prioritzant partit a país". En aquest sentit, el glosador diu que els rumors que l'apunten com a candidat per Sobirania per les Illes "no van desencaminats". Xurí critica que MÉS s'hagi unit a un partit amb seu a Madrid.

Una Conselleria poc 'transparent'

Un cartell antic obliga a prendre mesures

La Conselleria de Transparència, Cultura i Esports ha hagut de deixar de banda la transparència per culpa d'un cartell antic. En concret, durant la signatura d'un conveni amb la Universitat de les Illes Balears, els presents han hagut de tapar la paraula Participació de l'antic nom que batiava la Conselleria en mans de la destituïda Esperança Camps. El Govern fomenta la reutilització de material, tot i que hi canviï els noms. La consellera Ruth Mateu, el director general d'Esports, Carles Gonyalons, i el rector de la UIB, Llorenç Huguet, han mostrat el seu perfil més opac.

Un batle que posa silenci on va alçar el crit

Les plaques solars a la Marina de Llucmajor es giren contra el Consistori

70 camps de futbol de plaques solars a la Marina de Llucmajor. Diverses veus i entitats reclamen l'aturada del projecte d'instal·lació de fins a 133.614 plaques per evitar l'impacte visual i mediambiental que pot suposar. La mateixa línia que seguia, ara fa un any, l'actual batle de Llucmajor, Jaume Tomàs (MÉS). Aquest 2016, però, les coses han canviat al Consistori. I qui defensava que aquest projecte "atempta contra els valors naturals", ara calla. L'ARA Balears es va intentar posar en contacte amb Tomàs per retratar la seva visió, però sembla que no està tan interessat a parlar com al 2015.

Acords difícils d'entendre

Romanov i el pacte de 3 anys i 9 mesos

Si la setmana passada 6 excàrrecs d'Unió Mallorquina arribaven a un pacte amb la Fiscalia Anticorrupció de penes de presó substituïbles per multes econòmiques per finançar de manera encoberta el partit, aquesta setmana ha tocat a Alexander Romanov, la seva família i els seus cooperadors. El Ministeri Fiscal no ha pogut acreditar l'existència de la màfia russa anomenada Tangaskaya a Espanya, ni tampoc la vinculació de Romanov a l'organització delictiva, malgrat el seu contacte amb alguns dels caps de la banda. Una vegada retirat el delicte d'organització criminal, els 17 anys de presó que demanava la Fiscalia han caigut en picat a 3 anys i 9 mesos. Això sí, ha hagut d'entregar l'hotel Mar i Pins. Tenint en compte els temps que ja ha passat Romanov en presó provisional no falta molt perquè quedi lliure. Un acord més i un judici menys per dur a terme.

EDICIÓ PAPER 15/02/2020

Consultar aquesta edició en PDF