El Consell de Mallorca mantindrà la moratòria de grans superfícies tot i la pressió de l'Estat

La consellera Mercedes Garrido insisteix que és una norma temporal i que pretén ordenar legítimament un sector desbocat

La consellera de Territori i infraestructures del Consell, Mercedes Garrido, ha assegurat aquest dimarts que no té cap intenció de derogar la Norma Territorial Cautelar per molt que li ho reclami la Comissió Nacional dels Mercats i la Competència (CNMC).

Segons la consellera de Territori i Infraestructures, Mercedes Garrido, la decisió de la CNMC d'actuar contra aquesta norma que suspèn l'aprovació de grans superfícies comercials a Mallorca “entra dins les previsions que teníem des de que vàrem observar com admetien a tràmit la reclamació d’ANGED (Associació Nacional de Grans Empreses de Distribució). Per tant, des de l’Estat, s’atacarà el Consell de Mallorca per aprovar una NTC que permet ordenar els equipaments comercials pel que fa al territori”, ha dit aquest dimarts.

En opinió del Consell de Mallorca, la Comissió és un organisme que actua de manera clarament ultra liberal “a l’hora d’aplicar la legislació i dóna mostres de no conèixer la realitat insular. Si s’apliquen decisions molt liberalitzadores a un territori limitat, com és la nostra illa, pot anar en contra del que la Comissió pretén defensar, perquè és més probable que es donin situacions de monopoli o oligopoli”.

Per tant, el Consell mantindrà aquesta norma que suspèn les llicències a les grans superfícies, fins que estigui aprovat el pla director sectorial de comerç, que serà l'instrument de planificació d'aquest sector, que ha vist com els darrers anys es produïa una allau de grans establiments a tot Mallorca i a la resta de Balears.

El Consell demana a la Comissió que “ no continuï utilitzant els mitjans públics per atacar una altra administració”, ja que és molt possible que aquest organisme acabi duent la norma territorial a l'Audiència Nacional, on ja hi té altres conflictes amb Balears, com la negativa de la llicència de la macrosuperfície comercial a ses Fontanelles.

EDICIÓ PAPER 15/02/2020

Consultar aquesta edició en PDF