Publicitat
Publicitat

El Consell d'Eivissa avisa que la pluja dels darrers dies no resol la sequera

Vericad ha explicat que cal distingir entre la sequera purament meteorològica i la hidrogeològica, que és la que pateix l'illa

El conseller insular de Medi Ambient, Miquel Vericad, ha advertit aquest diumenge que les recents precipitacions a Eivissa no han solucionat l'escassetat d'aigua: "El fet que durant aquesta setmana hagi plogut no canvia la situació de sequera que patim", ha afirmat.

Vericad ha explicat que cal distingir entre la sequera purament meteorològica i la hidrogeològica, que és la que pateix l'illa d'Eivissa, ha informat el Consell en un comunicat.

El conseller ha detallat que per superar la situació actual no són suficients algunes precipitacions: "No es tracta només de pluja. Aquesta aigua s'ha d'infiltrar en els aqüífers, que són l'autèntic termòmetre d'aquesta situació de sequera".

El Consell d'Eivissa ha començat avui la campanya 'Cada gota compta' als mitjans de comunicació, que ofereix recomanacions sobre l'ús responsable de l'aigua, amb l'objectiu de sensibilitzar-ne la població.

Entre les recomanacions, hi figuren instal·lar dispositius d'estalvi a les aixetes com reductors de cabal i comprovar que les instal·lacions no tinguin fuites, ja que s'estima que el degoteig d'una aixeta representa el malbaratament de fins a 30 litres d'aigua al dia.

Disminuir el volum de les cisternes del vàter col·locant a l'interior una botella de plàstic, utilitzar els electrodomèstics en la seva càrrega màxima i en el programa econòmic, triar la dutxa en lloc del bany, o tancar l'aixeta durant l'afaitat o en rentar-se les dents són altres dels consells que inclou la campanya.

Vericad s'ha mostrat confiat en la resposta de la ciutadania davant aquesta campanya de conscienciació sobre estalvi d'aigua i ha apel·lat al "paper indispensable que han de tenir tots els eivissencs en aquesta lluita".

"L'administració no ho pot arreglar tot en solitari. Tots els ciutadans hem de ser coresponsables i copartícips de la solució. Milers de voluntats petites fan una gran voluntat", ha assenyalat.

PUBLICITAT
PUBLICITAT
PUBLICITAT

EDICIÓ PAPER 22/10/2017

Consultar aquesta edició en PDF