El Consell d’Eivissa no tindrà un “posicionament conjunt” pel que fa a la Llei de turisme per evitar més friccions

El secretari polític de Podem a Eivissa, Gianandrea Di Terlizzi, va reconèixer en un debat televisiu que el consens “és difícil” i delega el debat als seus companys del Parlament

Els dos socis de govern del Consell d’Eivissa, Podem-Guanyem i PSIB-PSOE, podrien tirar la tovallola i donar per fet que no arribaran a cap consens pel que fa a la idoneïtat (o no) d’obrir la porta a legalitzar pisos de lloguer turístic. Així ho va reconèixer el secretari polític de Podem a Eivissa, Gianandrea Di Terlizzi, que va reconèixer que els dos partits no es posarien d’acord i que, per tant, “ no seria necessari un posicionament conjunt per part dels dos socis de govern”. A més, Di Terlizzi va recordar “ que aquest debat s’ha de tenir al Parlament i no al Consell” i va delegar la responsabilitat als seus companys de Podem Eivissa a la cambra balear.

Aquestes paraules van ser pronunciades al programa 'Bona Nit Pitiüses', de la Televisió d’Eivissa i Formentera, un espai de debat en què també va participar el director insular de Turisme, Vicent Torres ‘Benet’, que, tot i intentar esquivar les preguntes sobre el fet de si estava d’acord amb l’existència de pisos turístics a Eivissa, ràpidament va entrar en el debat per defensar “la necessitat” que siguin legals per tal de poder “establir un mínim de qualitat”. Benet també defensà que “legalitzar els pisos turístics permetria rebaixar el nombre de turistes que ens visiten”, ja que aquesta llei “permetrà 10.000 places en pisos turístics i en prohibirà 30.000 que existeixen de manera il·legal”.

D'altra banda, el conseller del PP d’Eivissa, Vicent Roig, també present al debat, va criticar que aquestes places turístiques es venguin a pisos turístics “mentre que la llei continua prohibint establiments d’una i de dos estrelles, a més de les pensions”. També es demanà si no seria millor continuar apostant per l’oferta hotelera i obrir la possibilitat a establiments de menys categoria.

Els hotelers, representats pel gerent de la Federació hotelera de les Pitiüses, Manuel Sendino, acusaren el Consell de no tenir present que en un pis de dues places turístiques se n'hi poden registrar dos “però no saber quantes persones hi dormiran”, fet que el director insular va rebatre dient que “ara, en un hotel, hi poden dormir dues persones en un llit individual”.

EDICIÓ PAPER 23/01/2021

Consultar aquesta edició en PDF