El Consell assumeix davant els batles que no complirà les promeses d'Ensenyat sobre la zonificació del lloguer turístic

El president de l'administració mallorquina va assegurar que estaria feta a final d'any, però no succeirà

El Consell de Mallorca ha hagut d'assumir davant els batles que no tindria feta la zonificació que ha de regular el lloguer turístic abans de final d'any. L'administració ha reconegut davant l'assemblea de batles que no podria complir la promesa que Miquel Ensenyat, el seu president, va fer mesos enrere.

Si bé la idea inicial era tenir-ho enllestit tot a final del 2017, ara les promeses es traslladen al gener del 2018. A més, la intenció era que la zonificació es realitzés de manera conjunta amb el Pla d'Intervenció d'Àmbits Turístics (PIAT), que regularà la pressió que genera sobre el territori l'activitat turística. És una altra promesa que s'incomplirà perquè es preveu que arribi força més tard.

Cal recordar que va ser el mateix president insular qui, en el seu discurs al debat de política general del Consell, demanar de posar "seny" a un "tema complex".

També s'ha explicat que la zonificació en què treballa el Consell diferenciarà entre tres tipus d'habitatge: els plurifamiliars, els unifamiliars i els habitatges de qualsevol tipus que només es lloguen durant 60 dies perquè són residències habituals.

EDICIÓ PAPER 15/12/2018

Consultar aquesta edició en PDF