Publicitat
Publicitat

TRACTAMENT DE RESIDUS

El Consell aprova la taxa de 78 euros per tona de fang de depuradora

La taxa suposarà una nova aportació que repercutirà directament en la tarifa de tractament de residus sòlids urbans (RSU) i permetrà contenir-ne el preu el 2014

El ple del Consell de Mallorca aprovà ahir la taxa que pagarà el Govern i els ajuntaments pel fang de depuradores, i que puja a 78,88 euros per tona.

La sessió plenària amb caràcter extraordinari aprovà la tarifa sobre el fang amb el vot a favor del PP i del PSOE, i l'abstenció de MÉS. Amb l'aprovació d'aquesta tarifa, el Consell compleix amb les directrius del Govern.

La taxa suposarà una nova aportació que repercutirà directament en la tarifa de tractament de residus sòlids urbans (RSU) i permetrà contenir-ne el preu el 2014. La consellera de Medi Ambient, Catalina Soler, digué durant la seva intervenció que "en el cas del llot no hi ha per què ningú en tingui el monopoli", i es va mostrar oberta a propostes sobre la possibilitat d'altres gestors d'aquests residus. Tot i que el cobrament del fang de les depuradores és una de les mesures previstes en el pla de residus de Mallorca, fins ara mai no s'havia aplicat.

Subvencions

El ple, que no durà ni una hora de rellotge, va aprovar també la convocatòria de subvencions per als anys 2014 i 2015 , adreçada a les corporacions locals de Mallorca per a actuacions de competència municipal.

També PP i PSOE votaren a favor de la convocatòria, a la qual es podran acollir ajuntaments i entitats locals menors de menys de 20.000 habitants. Durant 2014, s'hi destinarà una partida de 9,2 milions d'euros i el 2015, una altra de 6 milions, per fer front a les despeses.

Bernadí Coll, conseller de Cooperació Local, explicà que els ajuntaments podran sol·licitar una ajuda directa de fins a 200.000 euros. El segon procediment, de fins a 800.000 euros, serà per a aquells que no hagin obtingut subvenció per convenis plurianuals amb el Consell de Mallorca per import igual o superior a 200.000 euros en els exercicis 2012 i 2013.

Joan Font, de MÉS, criticà que s'afavorís massa les bases els municipis de la Serra.

PUBLICITAT
PUBLICITAT
PUBLICITAT

EDICIÓ PAPER 17/03/2018

Consultar aquesta edició en PDF