El Consell Social de la Llengua Catalana es reprèn després de quatre anys d'inactivitat

Aquest divendres torna l'òrgan de govern a qui li competeix promoure la recuperació de la normalització lingüística

El ple del Consell Social de la Llengua Catalana reprendrà la seva activitat divendres després de quatre anys d'inactivitat, ha indicat avui la Conselleria de Participació, Transparència i Cultura.

" Recuperar el Consell Social de la Llengua és recuperar el consens. És reconèixer la importància de la societat civil organitzada. Recuperar el Consell Social demostra també que tenim ganes de dialogar, de fer polítiques en positiu. De fer política lingüística, però no política amb la llengua", ha assenyalat la consellera Esperança Camps.

Al febrer de 2012, la Comissió de Cultura, Educació i Esports del Parlament va rebutjar, amb els vots del PP, una proposició no de llei del grup socialista per instar el Govern a convocar com més aviat millor la comissió permanent i el ple del Consell de la Llengua Catalana, òrgan d'assessorament i consulta en matèria lingüística.

Segons la Conselleria, el Govern de l'expresident José Ramón Bauzá va desmantellar la Direcció General de Política Lingüística, promotora d'aquest Consell Social que té previst a partir d'ara organitzar almenys dos plens a l'any. A aquest òrgan, format per mig centenar de persones i entitats representatives de Balears, li competeix promoure la recuperació de la normalització lingüística, ha explicat la Conselleria.

La convocatòria del Consell Social de la Llengua Catalana ha estat fixada per la Conselleria després que el passat 31 de juliol anunciàs la intenció de reactivar-lo.

EDICIÓ PAPER 19/09/2020

Consultar aquesta edició en PDF