El Consell de Ministres atorga una pròrroga a Eivissa per la reforma de l’hipòdrom

D'aquesta manera no es perdrà la inversió de 800.000 euros corresponent als Fons Estatutaris

La inversió de 800.000 euros que els Fons Estatutaris destinaven a la reforma de l’hipòdrom de Sant Rafel no es perdrà, tal i com temia l’Associació Eivissenca de Trot, gràcies a una pròrroga que el Consell de Ministres ha donat recentment al Consell d’Eivissa per tal de poder executar aquestes obres fins a l'octubre de 2019, és a dir, dos anys més tard del que es va preveure l’any 2014.

Aquesta decisió es pren després que el Consell es reunís amb els representants de les diferents modalitats d’esports hípics i s’establís una memòria d’actuació que centrava les obres de millora en l’edifici principal i no en les pistes "que no estan malament". A més, es descarten idees com l'habilitació d'una pista de polo que, malgrat que se n'havia parlat, "mai no va arribar a ser una idea seriosa", segons explica el president de l’Associació de Trot, Juan Cívico, ja que "l’espai que queda lliure dintre del recinte no és suficient" i hi hauria "problemes" per l’homologació d’aquesta pista.

Recordem que l'Associació de Trot va expressar a l'ARA Balears la seva preocupació perquè aquests fons es perdrien a principis de 2017 i, malgrat que el termini inicial era gairebé a final d'aquell any, "tampoc no era un temps suficient per poder fer les obres necessàries", ha comentat Cívico. Ara, en canvi, aplaudeixen que el Govern espanyol hagi acceptat aquesta pròrroga gràcies a les gestions que l’equip del Consell d’Eivissa ha fet en els darrers mesos.

"No hi havia cap projecte fet i ara s'està redactant d'acord amb les propostes i necessitats dels cavallistes", ha explicat la consellera d’Indústria, Marta Díaz, que ha assegurat que "no s'esgotarà el termini" i que la reforma de l'hipòdrom s'executarà "com abans millor".

D’altra banda, Díaz també ha explicat que dins el calendari de reformes s'acceleraran els tràmits per a la instal·lació d’un sistema de vídeo i de 'photo-finish'. Diu que, malgrat que aquestes millores estiguin lligades als fons estatutaris, "una cosa no ha d’anar lligada a l’altra", i reconeix "la necessitat del sector del trot" per disposar d’aquests sistemes que els permetrien "incrementar el nombre d’apostes".

El president de l’Associació ha reafirmat les paraules de Díaz i ha recordat que sense aquests sistemes "Eivissa queda exclosa del circuit d'apostes de la Loteria de l'Estat" en la qual, per exemple, "sí que hi participa Mallorca". A més, Cívico recorda que el trot "és més una indústria que un esport", del qual "viuen moltes famílies", i que el fet de poder donar més sortida a les carreres que es fan aquí significarà un augment important dels beneficis que alguns inversors poden treure. 

“Han guanyat els mesos que han estat sense fer res”

El conseller del Partit Popular d’Eivissa, Vicent Roig, resta importància a aquesta pròrroga dient que "el temps que han aconseguit és l'equivalent als mesos que han estat sense fer res". Recorden que la seva intenció era la de "convertir l'hipòdrom en un centre de l'esport hípic d'Eivissa" i que esperen que ara no es perdi l'oportunitat. A més, el conseller s’ha mostrat sorprès pel fet que aquest anunci es faci pocs dies després que el PP enregistràs una pregunta relativa a l'hipòdrom pel proper ple.

"Això demostra que el Partit Popular, un any després de les eleccions, continua marcant l'agenda política", ha dit Roig, que manté que "malgrat ser a l'oposició, es continuen duent a terme els projectes" del seu partit.

EDICIÓ PAPER 24/03/2019

Consultar aquesta edició en PDF