El Consell de Menorca selecciona els projectes que seran finançats per l'impost de turisme sostenible

Els projectes relacionats amb l'aigua i la rehabilitació del patrimoni del convent de Sant Diego concentren les inversions més elevades

La Comissió Tècnica que ha avaluat els projectes presentats per ser finançats amb fons procedents de l'impost del turisme sostenible ha proposat una selecció de les 47 iniciatives presentades inicialment. La presidenta del Consell de Menorca, Maite Salord, n'ha fet una valoració positiva i ha recordat que "des d'un primer moment ens hem posicionat a favor d'aquest impost. Cal remarcar la bona feina que s'ha fet des del Govern balear en pocs mesos. També convé donar les gràcies als establiments hotelers per haver pogut dur a terme la recaptació". A Menorca, s'hi destinaran poc més de 4 milions d'euros, una xifra que impossibilita que es puguin materialitzar diversos projectes.

El Govern i els consells es reparteixen les inversions de l'ecotaxa

De fet, Salord explica que "ens sap greu i amb vista al futur cal reconduir el fet que no s'hi hagin inclòs projectes dels ajuntaments. Se n'hi han presentats molts i ha estat dificultós. El repartiment equilibrat per municipis també és complicat". Els projectes aprovats pel Consell Insular són la conducció de la dessaladora de Ciutadella al dipòsit de Son Blanc (583.000 euros), una prova pilot d'infiltració d'aigua depurada per recuperar aqüífers sobreexplotats (850.000 euros), la consolidació de la muralla oest del castell de Santa Àgueda (118.000 euros), el pla de recuperació i millora del Camí de Cavalls (260.000 euros), la rehabilitació de la torre de defensa de Sanitja (250.000 euros), la rehabilitació de la torre de defensa Rambla (177.000 euros) i la rehabilitació del patrimoni del convent de Sant Diego (885.000 euros).

Aquest dimecres, el ple de la Comissió haurà de votar aquesta proposta de projectes aprovats pel comitè executiu. Maite Salord ha destacat que "les futures inversions beneficiaran tots els municipis, d'una manera o una altra, i el conjunt de menorquins".

EDICIÓ PAPER 25/01/2020

Consultar aquesta edició en PDF