El Consell de Menorca recomana als ajuntaments que apostin per menjadors d'estiu

L'experiència d'aquest estiu al Mateu Fontirroig ha estat positiva i s'han beneficiat més de 80 famílies que han pogut conciliar la vida laboral amb la familiar

El Consell de Menorca pretén que el projecte pilot del menjador d'estiu, que aquest estiu s'ha dut a terme a un centre educatiu de Maó, s'ampliï l'any que ve a tots els municipis de l'illa. La bona acollida que ha tingut aquesta iniciativa ha estat el detonant perquè la consellera insular de Benestar Social i Família, Maria Cabrisas, hagi instat a la resta de consistoris. Aquest projecte, es va iniciar el passat 1 de juliol al Mateu Fontirroig i va finalitzar a finals d'agost.

La idea, en la que ha tingut un paper fonamental l'àrea socioeducativa de l'Ajuntament de Maó, pretenia donar un servei a les famílies que durant els mesos d'estiu han treballat i necessitaven conciliar la vida laboral amb la familiar, i per altra banda garantir la cobertura de les necessitats d'alimentació infantil per prevenir possibles situacions de dèficit alimentari en infants.

Els meses de juliol i agost s'han tramitat 144 beques, 81 al juliol i 63 a l'agost, beneficiant a un total de 83 participants. El Consell Insular ha atorgat 100 beques mentre que l'Ajuntament de Maó ha fet front a 44. Cal tenir en compte que alguns nens han estat becats els dos mesos. El cost del menjador d'estiu és de 20.000 euros que s'han emprat per cobrir 50 beques durant el mes de juliol i 50 més a l'agost. El projecte també incloïa transport públic, que ha tingut un cost de 7.000 euros.

çDes de les dues institucions menorquines s'ha destacat la feina de les persones responsables del menjador, treballadors socials, educadors, i al mateix temps la implicació de les entitats que hi han col·laborat amb l'administració.

EDICIÓ PAPER 28/11/2020

Consultar aquesta edició en PDF