El Consell de Menorca aprova el pressupost per al 2018 amb el vot contrari del Partit Popular

L'equip de govern dona llum verda a una xifra de gairebé 93 milions d'euros però l'oposició s'atribueix la pujada per la Llei de finançament dels Consells Insulars que va dur a terme el Partit Popular

El PSOE, Podem i MÉS per Menorca han aprovat aquest migdia els pressupostos per al 2018 del Consell de Menorca. La xifra s'eleva a 92,9 milions d'euros, cosa que representa un augment d'un 9,92% respecte del pressupost del 2017. La consellera insular d'Hisenda, Cristina Gómez, ha explicat que "allò que s'ha aprovat és un pressupost expansiu, una plasmació econòmica d'un projecte polític que creix, principalment, per l'increment de les transferències procedents del Govern balear".

Després de desgranar per conselleries les actuacions que farà l'equip de govern ha arribat el torn de l'oposició. La consellera del Partit Popular, Pilar Pons Faner, ha lamentat les explicacions de Gómez i ha qualificat els pressupostos de "sorprenents i decebedors". Pons Faner ha recordat que "l'augment dels nombres és possible gràcies a la Llei de finançament dels Consells Insulars aprovada pel Partit Popular" durant la legislatura anterior. En aquells moments ens la van criticar molt, especialment el PSOE", ha dit.

Per una altra banda, la consellera popular també ha assenyalat el Govern balear per la sentència del cas CESGARDEN. En aquest sentit, Pons Faner ha dit que "malgrat els titulars i les promeses d'Armengol per ajudar a pagar la indemnització per aquest cas, després de tres anys no s'hi ha destinat ni un euro". En el torn de rèplica, Cristina Gómez ha criticat els "pocs arguments del PP per jutjar els pressupostos. És una crítica poc constructiva i confonen per desconeixement el concepte de despesa. Tenen un discurs demagògic".

EDICIÓ PAPER 11/07/2020

Consultar aquesta edició en PDF