El Consell de Menorca signa un conveni per afavorir amb microcrèdits els emprenedors de l'illa

El Govern insular i l'entitat bancària han signat un acord per afavorir els crèdits de fins a 25.000 euros als emprenedors, cooperativistes, autònoms i joves empresaris de Menorca

La vicepresidenta i consellera d’Ocupació, Susana Mora; el director general d'IBSA, Jesús Fernández, i el director de Relacions Institucionals de BMN-Sa Nostra, Jordi Mulet, han signat aquest dijous un conveni per a la concessió de préstecs que vol fomentar la creació de llocs de feina a Menorca.

Per això, es concediran microcrèdits de fins a 25.000 euros que beneficiaran els autònoms, cooperativistes i joves empresaris a través de les seves organitzacions empresarials. Aquestes línies de crèdit " han d’incidir directament en la millora de l'ocupació", ha destacat Sandra Mora, que confia que millorin les condicions laborals dels beneficiaris.

Aquests préstecs es concediran en funció de les necessitats de cada projecte, prioritzant els que demanin menys diners i els que generin més ocupació. Totes les sol·licituds hauran d'anar acompanyades d'un Pla de viabilitat i l'import del préstec no superarà els 25.000 euros. Hi haurà dues modalitats diferents: uns crèdits per a inversió de fins a 7 anys i uns altres de capital circulant de fins a 5 anys, que els beneficiaris podran destinar a cobrir necessitats més puntuals com la compra d'estocs.

EDICIÓ PAPER 19/09/2020

Consultar aquesta edició en PDF