CICLOTURISME

El Consell de Mallorca aprovarà aquesta primavera el reglament de les proves esportives per carretera

La consellera Garrido assegura que de moment cap esdeveniment no ha quedat fora del calendari

El Consell de Mallorca preveu aprovar la propera primavera el reglament de les proves esportives per carretera. A finals d'aquest mes podria estar enllestit el gruix de la normativa, que es consensuarà amb les diferents federacions esportives, la Direcció General de Trànsit i les empreses organitzadores de les competicions.

La necessitat de disposar d'un reglament que reguli les diferents proves esportives que es duen a terme a Mallorca va quedar patent després de la darrera edició de la Mallorca 312, a finals d'abril del 2016, que va implicar el tall de carreteres de la Serra i el col·lapse d'altres vies durant hores per garantir la seguretat dels més de 4.000 ciclistes participants.

La consellera de Territori i Infraestructures, Mercedes Garrido, ha informat que s'ha avançat amb el reglament i que de moment no se n'ha exclòs cap prova esportiva. "Tenim mitjans limitats i hem de limitar el nombre de proves però, per ara, cap no ha quedat fora del calendari", ha dit.

"Mentre es puguin fer i el territori pugui assumir les proves, i en aquest sentit hem de pensar en la serra de Tramuntana també, no només en les carreteres, com a Administració no hem de dir gaire cosa més", ha afegit la consellera.

Garrido ha remarcat que proves ciclistes com la Challenge, que es farà del 26 al 29 de gener, i la Mallorca 312 marquen el calendari i "han de tenir un tractament d 'interès turístic i esportiu".

EDICIÓ PAPER 01/08/2020

Consultar aquesta edició en PDF