Publicitat
Publicitat

El Consell de Mallorca ha recuperat enguany 560.000 euros dels casos de corrupció

Se sumen als gairebé quatre milions que han anat arribant des del 2014 per destinar-se a l'IMAS

El Consell de Mallorca ha rebut durant el 2017 un total de 560.000 euros procedents de les sentències favorables de casos de corrupció. Seran doblers que es destinaran, a principi del 2018, als serveis socials, de la mateixa manera que s'ha fet amb els aproximadament quatre milions que s'hi han destinat des del 2014, moment en què un acord de ple va decidir que les quantitats que es recuperassin per aquest motiu s'invertirien a l'IMAS.

En total, quan acabi l'any, el Consell haurà rebut pràcticament cinc milions d'euros (si aquesta quantitat no augmenta amb noves aportacions), una xifra encara baixa si es té en compte que sentències com Can Domenge o Vídeo U sumen més de 16 milions d'euros que s'han de retornar a la institució insular i més de la meitat encara no han estat recaptats.

La quantitat no és, per tant, fixa, ja que queden molts de doblers per recuperar al Consell i una part podria anar arribant durant els darrers mesos de l'any. Mentrestant, aquest dimecres, el ple ha aprovat assignar a l'IMAS els prop de 900.000 euros que arribaren l'any passat, un moviment que el PP ha criticat durant els darrers mesos perquè triga molt a fer-se.

Si el PP denuncia que passin mesos des de l'arribada dels doblers fins al seu traspàs a l'IMAS, l'equip de govern celebra que es faci efectiva la mesura i reivindiquen que "continuen complint" per "enfortir els serveis socials de l'illa".

PUBLICITAT
PUBLICITAT
PUBLICITAT

EDICIÓ PAPER 10/12/2017

Consultar aquesta edició en PDF