El Consell de Mallorca posa 112.000 euros en multes a empreses de publicitat

En total, s'han posat deu sancions a tanques publicitàries que són massa a prop de la carretera

El Consell de Mallorca ha aprovat aquest dimecres deu sancions per valor de 112.400 euros a empreses de publicitat perquè tenien les seves tanques massa a prop de la carretera. Nou són a Malla Publicidad i les quantitats varien dels 10.500 euros als 12.500, mentre que la desena s'ha interposat per un valor de 10.700 euros a Werkhaus.

Aquestes tanques publicitàries incompleixen la Llei de carreteres, que entre altres coses regula la publicitat que és visible des de la via i marca un límit de proximitat: una tanca publicitària és considerada insegura si està instal·lada a menys distància que una vegada i mitja la seva altura (si fa, per exemple, quatre metres, el perill comença si hi ha menys de set metres entre la tanca i la carretera).

La institució insular ha estat sancionant des de fa mesos i les multes es poden recórrer, però l'incompliment de la llei pot suposar que els propietaris de les tanques acabin pagant també la demolició, valorada en uns 2.000 euros. Les empreses sancionades també tenen l'opció de retirar la instal·lació de manera voluntària; de fet, se'n va retirar una a la carretera de Manacor per iniciativa de la propietat, després de l'advertència del Consell.

EDICIÓ PAPER 19/10/2019

Consultar aquesta edició en PDF