El Consell de Mallorca defensa el lloguer turístic en pobles de l'interior de l'illa

La institució insular exigeix un mínim de deu anys d'antiguitat per arrendar habitatges en edificis plurifamiliars

El conseller d'Economia i Hisenda de Mallorca, Cosme Bonet, ha afirmat aquest dimarts que "el lloguer vacacional és un actiu cabdal per al desenvolupament econòmic local als pobles d'interior". "Zonificar és important des del punt de vista de l'oferta turística de Mallorca", ha subratllat Bonet, per qui la responsabilitat del Consell de Mallorca a l'hora de determinar en quines àrees de l'illa es permet el lloguer turístic és intentar promoure el desenvolupament de l'interior al mateix temps que es combat la pressió a Palma i les "zones turístiques madures".

Per la seva banda, la consellera de Territori i Infraestructures, Mercedes Garrido, ha afirmat, segons recull el Consell en un comunicat, que "era imprescindible regular el lloguer vacacional" per garantir la funció social de l'habitatge i evitar "morir d'èxit". El projecte de reforma de la Llei de turisme que va presentar dilluns el Govern recull "una regulació restrictiva i és l'adequada", ha manifestat Garrido, per qui l'atribució als consells de la competència sobre la zonificació del lloguer turístic és una eina que permetrà atenuar l'augment del cost dels lloguers.

La consellera insular s'ha mostrat igualment partidària de la restricció del lloguer a turistes d'habitatges en sòl rústic i que s'exigeixi un mínim de deu anys d'antiguitat per arrendar habitatges en edificis plurifamiliars.

EDICIÓ PAPER 15/02/2020

Consultar aquesta edició en PDF