El Consell de Mallorca demana a l'Ajuntament de Campos la retirada del cartell masclista

La Direcció Insular d'Igualtat ha fet arribar una carta al Consistori perquè rectifiquin la publicitat de la festa VII Redistricte 3

La Direcció Insular d'Igualtat del Consell de Mallorca ha demanat via carta la retirada del cartell de la festa VII Redistricte 3, a Campos. Segons informa en un comunicat, han requerit a l'Ajuntament que el rectifiqui perquè "ofereix una imatge denigrant de la dona, fonamentada en l'estereotip masclista de la dona com a objecte sexual de consum". 

Al text, que també s'ha fet arribar a l' Institut Balear a la Dona, s'informa els organitzadors que la publicitat és "vexatòria i atemptatòria contra la dignitat de les dones" i es pot considerar il·lícita per la Llei d'igualtat del govern espanyol. A l'article 3 s'estableix que s'hi pot declarar qualsevol publicitat que " presenti les dones de manera vexatòria, bé utilitzant particularment i directament el seu cos o algunes parts com a simple objecte desvinculat del producte que es pretén promocionar; o bé la seva imatge associada a comportaments estereotipats". 

Així mateix, la Direcció Insular d'Igualtat ha explicat que es compromet a denunciar els fets "davant els organismes competents" i que demana "la rectificació d'aquesta actuació discriminatòria amb la immediata retirada de la publicitat de tots els indrets on apareix, físics o digitals, i assegurant un tractament no sexista ni discriminatori en les comunicacions i publicitat de productes o serveis". 

EDICIÓ PAPER 18/05/2019

Consultar aquesta edició en PDF