El Consell de Mallorca duplica les ajudes per promocionar l'economia

Es destinen 598.000 euros a ajuntaments, a mancomunitats, a associacions i al petit comerç

El Consell de Mallorca ha augmentat un 58% les subvencions que destina a promocionar l'economia de l'illa. En total, s'hi destinaran 598.000 euros, que es repartiran entre ajuntaments, mancomunitats, associacions i fundacions sense ànim de lucre i federacions d'associacions empresarials del petit i mitjà comerç.

Així ho ha explicat aquest dilluns el conseller insular d’Economia i Hisenda, Cosme Bonet, qui ha apuntat que, amb les ajudes, la institució insular fa "un gran esforç per pegar una empenta a diferents sectorials econòmics de Mallorca per promocionar el nostre comerç i els productes de la nostra terra".

La intenció del Consell és "generar sinergies entre el sector turístic i els altres sectors econòmics", a més d'activar el teixit empresarial de Mallorca i fomentar iniciatives que promoguin la cooperació empresarial i potenciïn els emprenedors.

Del total de les ajudes, 393.000 euros es distribuiran entre els ajuntaments; 20.000, entre les mancomunitats; 130.000, entre les associacions i fundacions; i la resta, entre les patronals. A l'hora de repartir-les, Bonet ha assegurat que es valoraran més tots aquells esdeveniments que s'organitzin fora dels mesos de la temporada alta (és a dir, aquell que tinguin lloc entre el novembre i el febrer). 

Així, se subvencionaran fires comercials, actuacions culturals, gastronòmiques, esportives o lúdiques que puguin tenir repercussió... També es destinarà una partida específica per facilitar als ajuntaments l'organització d'aquest tipus d'iniciatives.

EDICIÓ PAPER 04/04/2020

Consultar aquesta edició en PDF