SERVEIS SOCIALS

El Consell de Mallorca convoca oposicions per a 129 places de l'IMAS

A les 110 places corresponents a l'oferta pública d'ocupació de l'any 2017 s'hi sumen les 19 de l'oferta pública d'ocupació de l'exercici del 2016

L'Institut Mallorquí d'Assumptes Socials (IMAS) del Consell de Mallorca convocarà pròximament una oferta pública d'ocupació de 129 places, els exàmens de les quals tindran lloc en el quart trimestre d'enguany, segons que ha informat aquest dimecres la consellera de Benestar i Drets Socials i presidenta de l'institut, Margalida Puigserver.

A les 110 places corresponents a l'oferta pública d'ocupació de l'any 2017 shi sumen les 19 de l'oferta pública d'ocupació de l'exercici del 2016.

De les 110 places del 2017, 18 són d'ocupació ordinària i 92 són extraordinàries. D'aquesta oferta pública d'ocupació es reserva un percentatge mínim d'un 30% de les places per a la promoció interna i una quota mínima del 7% per a persones amb discapacitat igual o superior al 33%, que es concretaran a les convocatòries d'execució de l'oferta.

Quant als perfils, es tracta de cobrir llocs de psicòlegs, educadors i treballadors socials, ATS, tècnics i auxiliars d'infermeria, auxiliars educatius i personal de serveis.

Com ha explicat Puigserver, la plantilla de l'IMAS està formada avui dia per 1.210 persones, de les quals només un 34% és personal funcionari de carrera o personal laboral fix (413 persones), i un 66% és personal interí o temporal (797).

A la passada sessió de la Taula Sectorial de Negociació de l'IMAS de l'1 de desembre es va aprovar per unanimitat l'acord marc que ha de regir les ofertes públiques d'ocupació dels anys 2017, 2018 i 2019, i els criteris que s'han seguit a l'hora de calcular l'oferta ordinària i extraordinària, a l'efecte de determinar les places que constitueixen l'oferta pública d'ocupació de personal funcionari per a l'any 2017.

El temari de les oposicions es donarà a conèixer, previsiblement, a principi del 2018 i el contingut de l'examen encara es perfila.

Els opositors tindran temps suficient per preparar l'examen, que tindrà un temari general i un altre específic, segons que ha assenyalat Puigserver.

El procediment de les oposicions tindrà una part de valoració per concurs de mèrits i una altra d'examen oposició. Està previst que els exàmens tinguin lloc en el quart trimestre del 2018.

Puigserver ha recordat que durant la legislatura 2007-2011 ja es va intentar convocar oposicions a l'IMAS, però durant la passada legislatura es va aturar el procés.

La consellera ha explicat que, d'aquí a final de legislatura, està previst crear 390 places, tot "amb la intenció de garantir l'estabilitat laboral" als treballadors de l'IMAS, ha subratllat.

EDICIÓ PAPER 22/02/2020

Consultar aquesta edició en PDF