JOVENTUT

El Consell de la Joventut "es reactivarà" abans de final d'any

La recuperació d'aquest òrgan participatiu forma part dels Acords pel Canvi

El Govern s'ha compromès aquest dimecres a "reactivar" el Consell de la Joventut abans de final d'any. Aquest ha estat el compromís que s'ha assolit després de la reunió que han mantingut el vicepresident, Biel Barceló; la consellera de Transparència, Cultura i Esports, Ruth Mateu; el director general d'Esports i Joventut, Carles Gonyalons, i el director d'IBJove, Joan Ferrà, amb el president de la plataforma per a la recuperació del Consell de la Joventut de les Illes Balears, Àlex Segura.

L'objectiu de la trobada ha estat agrair el treball que ha fet la plataforma durant els darrers anys, en què han mantingut el teixit associatiu juvenil de les Illes, malgrat les "traves que va posar l'anterior Govern, responsable de la supressió del Consell de la Joventut després de 27 anys en funcionament".

El vicepresident i la consellera han traslladat el compromís de l'Executiu per engegar el nou Consell de la Joventut abans que acabi l'any.

La recuperació d'aquest òrgan de participació forma part dels Acords pel Canvi.

De fet, des del primer moment en què es va constituir el nou Govern, la Direcció General d'Esports i Joventut, dependent de la Conselleria de Transparència, Cultura i Esports, es va posar en contacte amb la plataforma per a la recuperació d'aquest òrgan participatiu i consensuar les bases de la seva posada en marxa.

Durant els darrers mesos de 2015, el director general d'Esports i Joventut, Carles Gonyalons, i el director d'IBJove, Joan Ferrà, han mantingut diferents trobades amb les principals entitats afectades, els regidors dels ajuntaments de Mallorca i amb el president de la Federació del Consell de la Joventut. El director general també ha viatjat a Eivissa i a Menorca per reunir-se amb els col·lectius i institucions d'aquestes illes.

El treball conjunt amb les entitats juvenils ha donat forma a l'esborrany de decret que possibilitarà la recuperació del Consell de la Joventut.

EDICIÓ PAPER 28/11/2020

Consultar aquesta edició en PDF