Els consells d'Eivissa i Formentera s’uneixen al Pacte contra la violència masclista del Govern

La consellera de Presidència, Pilar Costa, i la directora de l'Institut Balear de la Dona, Rosa Cursach, han estat les encarregades de presentar-lo

El Consell d'Eivissa i el de Formentera ja formen part del Pacte social contra la violència masclista que impulsa el Govern balear des de fa setmanes i que dirigeix a administracions, col·lectius i ciutadans a títol personal d’arreu de l’Arxipèlag.

La consellera de Presidència del Govern, Pilar Costa, juntament amb la directora de l'Institut de la Dona, Rosa Cursach, han estat les encarregades de presentar el contingut del pacte.

El dematí ha estat el torn per la signatura al Consell de Formentera. Ho han fet en representació de la màxima institució la vicepresidenta de Formentera, Susana Labrador, i la consellera de Benestar Social, Vanessa Perellada, a més de nombrosos representants d’associacions i entitats de la pitiüsa menor.

Amb aquesta signatura s’assoleix el compromís, per part del Consell, d’elaborar " un pla d’igualtat i un protocol d’intervenció local" com a mesures per lluitar contra la violència de gènere. D'altra banda, Perellada ha destacat l'expressió "pacte social" per aconseguir la implicació de tota la població en un tema tan important com aquests.

L'horabaixa s'ha sumat al pacte el Consell d'Eivissa. La consellera de Benestar Social, Sanitat i Igualatat, Lydia Jurado, ha estat l'encarregada de signar el pacte. A l'acte, també hi han assistit el president del Consell d'Eivissa, Vicent Torres, les dues vicepresidentes del Consell, Viviana de Sans i Marta Díaz.

Per adherir-se al Pacte social contra les violències masclistes s’ha d’accedir a la pàgina web www.reaccionem.com, llegir el manifest i comprometre’s a complir-lo. En el cas de la ciutadania, a ixò es pot fer a títol personal a través d’un seguit d’accions que es proposen. En el cas que siguin entitats i col·lectius els que vulguin adherir-s'hi, s'accepta la proposta d'accions que es comprometin a dur a terme.

EDICIÓ PAPER 16/01/2021

Consultar aquesta edició en PDF