Publicitat
Publicitat

El Congrés rebutja la suspensió de l'ERO de Coca-Cola

El PP diu, a més, que no pot intervenir-hi perquè la darrera reforma laboral no li ho permet

El Congrés dels Diputats ha rebutjat avui, per l'oposició del PP, diverses propostes -que tenien el suport de la resta dels grups parlamentaris- per suspendre o intervenir en la negociació de l'Expedient de Regulació d'Ocupació (ERO) de Coca-Cola, que afecta 1.253 treballadors.

La comissió d'Ocupació i Seguretat de Social del Congrés ha debatut tres proposicions no de llei -del PSOE, Esquerra Plural, CiU i PNB-EAJ- contra l'acomiadament col·lectiu anunciat per Coca-Cola Iberian Partners.

L'ERO suposa el tancament immediat de quatre plantes de producció a l'estat espanyol: la de Palma i les d'Alacant, Madrid i Astúries.

El PSOE i Esquerra Plural han defensat, en les seves respectives propostes, la implicació del govern perquè se suspengui l'ERO, mentre que CiU -en una proposició conjunta amb PNB-EAJ-, s'ha centrat a impulsar que la direcció de l'empresa esgoti totes les possibilitats de negociació amb els treballadors.

En nom del grup socialista, Rafael Simancas ha acusat el govern del PP de ser "un mer espectador" i un "còmplice" davant l'acomiadament col·lectiu per haver tirat endavant la seva reforma laboral i per fer "el sord" a les reclamacions dels treballadors.

Per la seva banda, la diputada del PP Carmen Álvarez Arenas ha rebutjat les propostes del PSOE i Esquerra Plural perquè "inciten a incomplir la llei i estan fora de lloc", ja que amb la reforma laboral "no es pot intervenir directament" en aquesta classe d'expedients.

Etiquetes

PUBLICITAT
PUBLICITAT
PUBLICITAT

EDICIÓ PAPER 18/03/2018

Consultar aquesta edició en PDF