TERRORISME

Confirmen presó per al presumpte jihadista detingut a Son Gotleu

La jutgessa ha rebutjat el recurs presentat per la defensa per la gravetat del delicte que se li imputa

La jutgessa de l'Audiència Nacional Carmen Lamela ha confirmat la presó per  Mohammed Harrak detingut a Son Gotleu per intentar captar menors per integrar-los a les files de l'organització de l 'Estat Islàmic, perquè entén que hi ha risc que s'escapoleixi d'Espanya.

Segons han informat fonts jurídiques, la magistrada ha rebutjat un recurs que va presentar el detingut, de 26 anys, contra el seu ingrés a la presó donada la gravetat del delicte que se li imputa, el risc de fugida per la seva falta d'arrelament i per evitar que reiteri en el seu comportament.

El presumpte jihadista, resident al barri de Son Gotleu de Palma, va ser arrestat el 19 d'abril a la casa en la qual vivia amb els seus pares i les seves tres germanes.

L'arrestat, segons el Ministeri de l'Interior, "suposava una clara amenaça per a la seguretat nacional" i se servia de les xarxes socials per reclutar activistes.

Durant l'operatiu, la Policia va requisar material informàtic i petites quantitats de drogues al marroquí, que pel que sembla tenia estrets contactes amb acreditats responsables terroristes a Síria.

El detingut, segons Interior, emetia missatges radicals molt contundents per captar combatents per la Jihad, promovia atemptats i facilitava el viatge a les zones de conflicte de Síria i l'Iraq, amb la finalitat que s'integrassin en les files del Daesh.

EDICIÓ PAPER 21/11/2020

Consultar aquesta edició en PDF