Així és Yali Chen, la millor nota de selectivitat de les Illes

Vol estudiar medicina a Madrid després de treure un 9,8 de nota d'accés

Diu que no s'ho esperava i que, de nervis, en tenia com tots a l'hora d'afrontar la selectivitat aquest curs. Yali Chen, de 17 anys, ha estat la nota més alta de les proves d'accés aquest curs 2017/2018. En concret, els nombres freguen l'excel·lència: té un 9,8 de la nota d'accés (la mitjana entre el Batxillerat i les notes dels exàmens de selectivitat, i que es calcula sobre 10) i un 13,8 en la nota que es calcula sobre 14.

En què ha fallat? (si és que se li pot dir fallar). Català (9), castellà (9,5) i anglès (9,5) són les assignatures on se li han escapat alguns punts per no arribar al 10 total i definitiu. De la resta d'exàmens, no podia treure millor nota. La seva mitjana a Batxillerat també ha estat molt alta: 9,95.

Ara afronta el futur amb ganes. Estudiarà medicina, i la seva destinació serà Madrid. Allà també hi estudia la carrera la seva germana. Ha descartat realitzar els estudis aquí perquè tenia " ganes de canviar d'ambient". Per què aquests estudis? Ho té clar: amb Medicina pot "ajudar la gent".

És una al·lota de ciències i li agrada, sobretot, la biologia o les matemàtiques. Ara bé, diu que no hi ha cap assignatura que la desagradi. Està contenta amb els professors que ha tingut, però creu que el sistema educatiu podria ser millor.

Yali ha nascut a les Illes, però va haver d'anar a la Xina. A 4 anys va tornar a Mallorca i tot just ara ha acabat els estudis a l'IES Santanyí.

EDICIÓ PAPER 30/05/2020

Consultar aquesta edició en PDF