TRIBUNALS

Condemnen Caixabank a pagar 24.000 euros a una clienta que es va rompre el menisc dins una oficina

La sentència constata que la dona es va lesionar perquè el trespol estava banyat i que l'entitat bancària no va adoptar cap mesura d'advertència

Caixabank i l'entitat asseguradora Zurich Insurance hauran d'indemnitzar amb 24.038 euros una clienta que es va rompre el menisc dins una oficina de l'entitat bancària a causa d'una caiguda. La dona va llenegar perquè el trespol estava banyat. L'Audiència ha ratificat una sentència del Jutjat de Primera Instància número 3 de Maó, que va donar la raó a la clienta.

L'entitat bancària i l'asseguradora s'havien oposat a indemnitzar-la, al·legant que la culpa de l'accident era exclusiva de la víctima, "que duia un paraigua en la mà degotant i que no el va dipositar en el paraigüer destinat a aquesta finalitat". A més a més, l'advocat de Caixabank apuntava al fet que la clienta "calçava una sabata de tacó alt" i considerava que "no existeix prova que la fractura del menisc es degués a la caiguda o a una altra malaltia anterior de la víctima". Així mateix, criticaven que la demandant "decidís de manera unilateral acudir a un centre privat".

La sentència rebutja els arguments dels demandats i afirma que la caiguda de la clienta "va estar motivada per una llenegada perquè el trespol de l'oficina estava banyat precisament perquè era un dia plujós i, com indica el jutge (de Primera Instància), encara que els clients deixassin els seus paraigües en els dos paraigüers existents a l'entrada del local, el tràfec de passes va provocar que la superfície estigués banyada, amb major o menor mesura".

"Paviment amb material no adequat"

El tribunal retreu als responsables d'aquesta oficina de Caixabank que "no només no va adoptar cap mesura d'advertència, sense que es pugui exigir als clients que estiguin vigilant en tot moment si el paviment es troba en les degudes condicions d'eixut, sinó que tampoc no va fer servir un paviment de material adequat, antilliscant".

El paviment de l'entitat bancària on es produir l'accident "és de per si llenegadís i, per tant, inapropiat per a un lloc de gran afluència pública i té, a més, molta brillantor, fet que dificulta que es pugui apreciar a simple vista l'existència d'aigua, com es va aclarir a l'acte del judici", assenyala la sentència.

EDICIÓ PAPER 17/10/2020

Consultar aquesta edició en PDF