PODEM

De la Concha es posa de perfil davant la impugnació a Jarabo

La secretària general nega que hi hagi crisi per l’elecció del portaveu parlamentari

La secretària general de Podem, Mae de la Concha, va negar ahir que la formació dels cercles hagi entrat en una nova crisi interna després que l’exsecretària política, Laura Camargo, i 15 membres més del Consell Ciutadà Autonòmic, d’un total de 38, anunciassin aquest dimecres que han impugnat la votació telemàtica que va aprovar el nomenament de l’exsecretari general, Alberto Jarabo, com a nou portaveu parlamentari de la formació en substitució de Camargo. “Entenc que si a una o diverses persones els feia il·lusió estar en un lloc en el qual finalment no hi seran, es remoguin un poc. Em sembla humà i raonable, però això no és una crisi, és una decisió que s’ha pres en el Consell Ciutadà”, va assegurar De la Concha en declaracions als mitjans, recollides per IB3, abans de l’inici del Consell Ciutadà Autonòmic que tingué lloc ahir a Ciutadella.

Segons va informar la formació en un comunicat, en la reunió es va “fer palès el bon funcionament del nou sistema organitzatiu a la nostra formació, que té com a objectius agilitar la presa de decisions internes i donar més espai a les aportacions per a un major aprofitament de la intel·ligència col·lectiva”. “Volem que tant la gent que tenim a les institucions com a les bases interaccionin molt més per aportar una major riquesa a tots els debats que tenim a la nostra formació”, afegia el text. “Per això”, anuncià la direcció, “s’instaurarà una nova intranet per comunicar les properes reunions del CCA, que serà un nou espai obert a la militància”.

Un sistema “sense garanties”

Camargo ja va anunciar que no tenia cap problema a abandonar el càrrec i que, de fet, demà mateix signarà la baixa com a portaveu parlamentària, sense revelar, però, si finalment acceptarà ser la portaveu adjunta de Jarabo.

La principal queixa dels membres de la seva candidatura és que el sistema telemàtic que va aprovar l’elecció de Jarabo (en contra del criteri del grup parlamentari) compta com a vot favorable el de les persones que no participen en la votació. Per tant, consideren que aquest sistema no té “garanties democràtiques” ni està previst en els reglaments.

EDICIÓ PAPER 16/12/2018

Consultar aquesta edició en PDF