Concentració per la llibertat d'expressió aquest dimecres a Palma

Continua l'allau de mostres de suport a Valtonyc, després de fer-se pública la sentència que el condemna a 3 anys i 6 mesos de presó 

L'onada de mostres de rebuig a la condemna de 3 anys i 6 mesos de presó per Valtonyc, autor de les cançons 'Circo Balear' o 'No al Borbó', no té aturador. Diversos moviments veïnals, juvenils i feministes han convocat una concentració per reivindicar la llibertat d'expressió i exigir l'absolució del músic.

La mobilització, que tindrà lloc aquest dimecres, 1 de març, a les 18.00 a la plaça de Cort, pretén fer una crida a la solidaritat de tota la ciutadania i a la acció social.

El raper de Sa Pobla, acusat d'injúries a la Corona, amenaces i enaltiment del terrorisme, va rebre dimecres passat la sentència, la qual dictamina una condemna que a hores d'ara amplis sectors de la societat han considerat injusta.

Debat de fons

Durant el judici oral, el tribunal  puntualitzà "el caràcter limitable del dret a la llibertat d'expressió i, singularment, el derivat de manifestacions que animin a la violència", incriminació a la qual Valtonyc va respondre que els seus versos no són més que " metàfores" que no s'han d'emmarcar en el "discurs de l'odi" sinó en una "sàtira contra elements que estan en el poder".

Més mostres de solidaritat

Aquest dimarts s'ha celebrat un acte a Pollença que ha comptat amb la intervenció del propi cantant, qui ha explicat en primera persona la seva experiència.

Amb tot, de ben segur que les mostres de suport no acabaran aquí. De fet, el dissabte 4 de març tindrà lloc un concert a 'Sa Quintana', l'antiga escola de Sineu, en el qual participaran el propi Valtonyc i també cantautors com  Tomeu Quetgles o populars grups musicals com són  Aucell Cantaire i  Al-Mayurqa.

EDICIÓ PAPER 22/02/2020

Consultar aquesta edició en PDF