ARA DIUEN QUE

Company s'acomiada "d'uns anys durs" per carta, i en castellà

El PP de l'Ajuntament de Palma demanarà als socialistes tenir les mateixes condicions de què disposaven ells els quatre anys passats, quan eren a l'oposició amb els mateixos regidors. En tindran tres per a nou regidors

 

Moltes veus apunten Gabriel Company com un home fort del PP a l'hora de cercar un nou lideratge després del desastre electoral de José Ramón Bauzá. Per alguns encarna molt bé el regionalisme que havia aportat tan bons resultats als conservadors i es distancia del 'madrilenyisme' de l'apotecari. El fet, però, és que José Ramón Bauzá va impulsar el bilingüisme a l'Administració i Company ha enviat una carta de comiat als funcionaris i treballadors de la triconselleria que ha dirigit directament en castellà. Hi fa una repassada de les dures mesures que s'han hagut de prendre i hi assegura que "hem hagut de fer molt amb molt poc". També s'ofereix a tots els seus col·laboradors des de la seva nova posició, que serà "fer oposició al Parlament".

En la sessió de constitució del Parlament, que s'ha de fer aquest dijous, encara no es podrà saber on seu cada diputat perquè el president en funcions, José Ramón Bauzá, convoca en assemblea els diputats electes, que es podran seure on vulguin. Fa quatre anys, aquest ple va durar una hora i mitja. Es crea una mesa d'edat, prenen possessió els diputats i, després de la votació, prenen possessió els membres de la mesa. Després el nou president del Parlament crida els diferents presidents de cada grup i proposa aquell que pugui tenir majoria per a la sessió d'investidura que s'haurà de fer en els 15 dies següents.

Abans que tot això passi, la mesa del Parlament en funcions es reunirà per darrera vegada aquest dimarts. Aquest dilluns ja es va poder veure per Palma la secretària segona de la mesa, la socialista Joana Barceló, que torna a la seva plaça de funcionària de l'Ajuntament de Ciutadella.

El PP de l'Ajuntament de Palma demanarà als socialistes tenir les mateixes condicions de què disposaven ells els quatre anys passats, quan eren a l'oposició amb els mateixos regidors. Els populars volen el mateix nombre d'assessors i de funcionaris assignats al seu grup i el mateix nombre de sous per dedicacions exclusives. En tindran tres per a nou regidors.

En el primer dia de feina del nou Ajuntament de Palma els únics que no han acudit a identificar-se per poder accedir a les oficines que els pertocaran són els de Ciutadans. Als regidors que han acudit a Cort els han fet passis provisionals per poder accedir a les seves oficines. La tercera planta de Cort, on es troben els grups polítics, s'haurà de reorganitzar perquè hi ha dos grups nous i tal com està ara no hi cabran.

EDICIÓ PAPER 17/03/2019

Consultar aquesta edició en PDF