Company responsabilitza el Govern de la retallada del pressupost destinat a les Balears

El president del PP assegura que “les discussions del Pacte” han deixat moltes inversions de Madrid sense executar

Biel Company ha trencat aquest dijous el silenci públic en el qual està immers des que fou elegit president del PP. En una entrevista a RTVE, Company s'ha mostrat comprensiu amb les retallades del govern central al pressupost destinat a les Balears per a enguany. "Sempre en voldríem més, però, a vegades, les coses no són com les vol veure algú", ha dit, i ha afegit que "quan des de Madrid es tramita un pressupost i el Govern balear no l'executa, com ha passat el 2016, és lògic que a Madrid s'ho mirin a l'hora de decidir on cal gastar i invertir".

Company ha assegurat que "hi ha inversions paralitzades per les bregues del Pacte d'esquerres" i ha citat una partida de Foment destinada a carreteres. "Hem de mirar-nos el melic per veure què ha fet el Govern balear", ha insistit.

Defensa de la presumpció d'innocència

Company ha criticat la manera com els mitjans de comunicació cobreixen els casos de corrupció vinculats al PP. “Aquí tenim experiència a veure companys entrant de males maneres als jutjats i sortint, a vegades, a les 48 hores, lliures, però el dany personal ja està fet”.

Un dels periodistes presents al plató li ha demanat que matisàs les declaracions perquè considerava que estava defensant personatges com l'expresident Jaume Matas. Company ha reiterat que opina que la corrupció és “cosa de persones, no de sigles”, i que, evidentment, està a favor que es castigui a qui no ho ha fet bé. Amb tot, ha insistit que “potser és més injust tancar innocents que deixar sense càstig persones que ho han fet malament” i ha admès que “aquí, a les Balears, tenim una trajectòria que ens dona més experiència” en aquest tipus de temes.

Pel que fa a qüestions lingüístiques, Company ha afirmat amb rotunditat que “les Balears són una comunitat bilingüe”, però que l'estudi d'ambdues llengües ha de ser “equilibrat”. A més, aposta per la introducció d'una “tercera llengua internacional” per permetre que “els nostres joves entrin a competir al mercat laboral en millors condicions”.

EDICIÓ PAPER 04/04/2020

Consultar aquesta edició en PDF