Company: “El TIL es va implementar precipitadament i per imposició”

El diputat es presenta davant un centenar de militants d’Eivissa com a única opció al congrés autonòmic del PP que pot permetre recuperar “l’orgull de ser del PP”

Biel Company vol ser el president del PP a les Illes Balears i és conscient que Eivissa és un lloc estratègic que ha de conquerir si no vol tenir un ensurt al pròxim congrés autonòmic. Malgrat que és el preferit entre la militància eivissenca, Bauzá va aconseguir reunir a una trobada privada l’exdiputat Enrique Fajarnés i diversos representants del PP de l’agrupació de Vila.

Per tal de contrarestar aquest suport, Company promet que “seran les illes les que confeccionaran el projecte a Mallorca”, i no al revés. “No pot ser que vingui un mallorquí a Eivissa o a Menorca a dir quins són els problemes i com solucionar-los”, assegura Company. De fet, promet que tot d'una que guanyin es nomenaran uns grups de feina a cada illa “formats exclusivament per gent d’aquella illa”, que serviran per confeccionar un partit “que ajunti” les sensibilitats de totes les Balears.

Respecte a la candidatura de Bauzá, Company confia que l’endemà del congrés “tothom continuï unint esforços pel bé del PP” i espera que del congrés surti un partit “amb gran força per afrontar les eleccions del 2019”. Això sí, Company es mostra crític amb algunes de les coses que es van fer al darrer govern de Bauzá, com la gestió que es va fer del TIL. “El fons és molt bo. Jo no conec cap pare o mare que no vulgui que el seu fill domini la llengua pròpia de les illes, el castellà i una tercera llengua”, explica el candidat. Tot i això, lamenta que “es va fer implementar precipitadament, gairebé diria que per imposició”. Diu, a més, que aquests fets van propiciar “falses afirmacions” com ara que “el PP odia la nostra llengua”.

Company sap que després del congrés autonòmic serà el torn del congrés local. El diputat diu que “és important que cada illa pugui triar els seus representants, a Eivissa, Menorca, Formentera o Mallorca”, malgrat que reconeix que té molt bona relació amb l’actual líder dels populars a Eivissa, José Vicente Marí Bosó, amb qui assegura que vol treballar, “junts”, si surt vencedor del congrés.

Biel Company es va presentar davant de més d’un centenar de militants al Centre Cultural de Puig d’en Valls, a la localitat de Santa Eulària del Riu. El candidat va assegurar que el seu projecte “tornarà als militants l’orgull de poder dir que són del PP”. El mateix Company es va declarar “sorprès” de veure tot el suport que té a la major de les Pitiüses.

EDICIÓ PAPER 04/07/2020

Consultar aquesta edició en PDF