Publicitat
Publicitat

Comitè de Vaga

L'Assemblea general no s'ha posicionat encara ni a favor ni en contra de l'aprovat general. El que sí ha fet ha estat fer arribar als centres les propostes de treball sobre aquest punt calent, talment fa amb totes les que arriben dels centres, comissions de treball, associacions de docents... De fet, aquest és un tema de debat que han de resoldre en primer lloc els centres educatius, que són la base del funcionament assembleari. Així, ara com ara, els centres disposen de dos documents de treball, un a favor i un altre en contra de l'aprovat general. Cada centre decidirà internament i de manera democràtica quin és el posicionament de cadascun i el traslladarà a l'assemblea general que es durà a terme un cop passades les festes de Pasqua. Serà aleshores quan sí que hi podrà haver un posicionament per part de l'Assemblea, sempre que el resultat sigui fruit d'un consens ampli.
De més a més, també volem manifestar el nostre absolut respecte cap a les decisions i iniciatives que surtin de les assemblees de centre, i cap a la llibertat que té cadascú d'impulsar les iniciatives que considerin oportunes, perquè cada centre coneix millor que ningú la seva pròpia realitat.
Aquest debat, per tant, que ha sortit de les fronteres del funcionament intern, el que posa de manifest és la centralitat que ha assolit l'Assemblea en el món educatiu gràcies a un treball ingent per part dels professionals de l'ensenyança, que malgrat les agressions es manté unit com mai.
Aquest no és un curs normal, sinó un any dinamitat per propostes impositives d'un Govern que atempta contra l'educació pública i que actua en contra dels docents i d'esquena a la comunitat educativa. Malgrat tot, els docents sí que demostren dia a dia la seva professionalitat i el seu compromís a treballar per la construcció d'un model d'escola de qualitat, inclusiva i en català, fruit del consens entre totes les parts implicades, de tota la comunitat docent.

PUBLICITAT
PUBLICITAT
PUBLICITAT

EDICIÓ PAPER 17/12/2017

Consultar aquesta edició en PDF