Publicitat
Publicitat

La Comissió Europea posposa la votació decisiva sobre la 'Xylella'

Medi Ambient assegura que l'acord per aplicar la contenció a Balears està tancat però els països del nord no volen acceptar restriccions a les exportacions de vegetals

El Comitè de Salut i Seguretat Alimentària de la Comissió Europea ha acordat, aquest divendres, posposar la votació de la decisió europea que incloïa, entre d'altres punts, la concessió del permís a Balears perquè apliqui el protocol de contenció, i no el d'eradicació, en la lluita contra el bacteri ' Xylella fastidiosa'. Fonts de la conselleria de Medi Ambient han subratllat, a l' ARA Balears, però, que l'acord està garantit.

La votació s'ha posposat, però, per un altre dels punts que s'havien de votar: l'adopció de mesures més restrictives a l'exportació de material vegetal dins la Unió Europea. Els països del Nord han expressat el seu desacord perquè no consideren la 'Xylella' una amenaça. Les baixes temperatures que registren normalment son un element suficient per a aturar la propagació del bacteri. El desacord en aquest punt és el què ha ajornat la votació fins al següent Comitè, encara sense data.

La Decisió constava de tres punts. A banda d'aquests dos, el tercer establia que els Estats membre puguin negociar amb les regions quines espècies es podrien replantar i quines no. En aquest cas, l'acord també estaria tancat, segons la conselleria.

PUBLICITAT
PUBLICITAT
PUBLICITAT

EDICIÓ PAPER 10/12/2017

Consultar aquesta edició en PDF