Cultura

Comença una nova edició del Festival Internacional de Música de Deià

El concert d'obertura serà aquest dijous a les 20.30 hores a Son Marroig

El jove pianista Lixin Zhang serà l'encarregat d'inaugurar aquest dijous el XXXIX Festival Internacional de Música de Deià, que oferirà fins al setembre un total de 18 concerts a Son Marroig i 11 al Palau March.

Aquesta nova edició està dedicada al seu fundador, Patrick Meadows, que morí el 23 d'abril. “Tots els concerts començaran amb un 'in memoriam' i l'any que ve, coincidint amb el 40è aniversari, es faran concerts dedicats a la seva figura i a la seva tasca com a editor de partitures inèdites”, ha explicat Alfredo Oyáguez, director artístic, durant la presentació del festival aquest dimecres a la Fundació March. “Em sent un privilegiat de rebre el testimoni de la seva mà; gràcies a ell han passat per Deià els millors intèrprets europeus”, hi ha afegit.

L'edició d'enguany rebrà, entre d'altres, artistes de renom com Antonio Baciero, pianista i musicòleg, guanyador d'un Premi Nacional de Música; i la solista internacional Chee-Yun Kim, que ha tocat amb els grans directors de l'actualitat i amb les millors orquestres del món. “Kim també tocarà amb l' orquestra del Conservatori Superior de Música, amb la qual enguany s'ha començat un conveni de col·laboració”, ha avançat Oyáguez. Així mateix, el director artístic ha recordat que, com cada any, el 4 d'agost es farà un concert dedicat a l'aniversari de l'arxiduc Lluís Salvador, que enguany interpretarà la pianista resident Suzanne Bradbury.

Compromís amb els joves talents balears

El Festival manté el seu suport als joves talents balears i enguany oferirà tres concerts amb els alumnes més destacats del Conservatori Superior de Música de les Illes Balears, del qual Oyáguez és professor. L'11 de maig serà el torn de la violinista Lucia Barrero; el 6 de juliol, de Horesman Quartet amb l'oboista Joaquín Sanz, i el 14 de setembre, de Riu Dolç Brass Quintet, amb el pianista Mario Molina.

EDICIÓ PAPER 11/07/2020

Consultar aquesta edició en PDF