El Col·legi d'Infermeria demana serietat a Cort en la revisió de la guia sexual

Reclama a la regidora de Sanitat que no es basi en tòpics, generalitats i estigmes

El Col·legi Oficial d'Infermeria de les Illes Balears (Coiba) exigeix serietat en la revisió de la guia sexual de l'Ajuntament de Palma. La seva presidenta, Rosa Maria Hernández, considera que genera "alarma i confusió".

En un comunicat, el Col·legi d'Infermeria censura la guia presentada, i ja retirada, per Cort. "No es pot continuar parlant de la sida per referir-se a la infecció per VIH. Tampoc es pot dir que algunes persones infectades poden viure deu o més anys sense desenvolupar la malaltia, que es defineix com la sida, ja que –amb tractament– la malaltia no té per què desenvolupar-se", ha criticat Hernández.

"I menys encara es pot recomanar com a mesura de prevenció que no es tinguin relacions sexuals i que, si es tenen, no sigui amb algú infectat", afegeix la presidenta del Coiba.

La representant dels infermers assegura que "aquesta no és informació seriosa que ajudi a la gent a prevenir malalties, sinó que reforça una sèrie d'estigmes negatius que contribueixen a consolidar la por i l'ocultació en lloc d'ajudar a resoldre i a afrontar millor la prevenció de les infeccions".

Hernández exigeix que que la regidora de Sanitat i Consum, Antònia Martin, "deixi d'ignorar la feina de les infermeres en la prevenció de la transmissió d'infeccions per via sexual, des d'una perspectiva professional basada en l'evidència i en l'experiència, i no en tòpics, generalitats i estigmes".

EDICIÓ PAPER 16/01/2021

Consultar aquesta edició en PDF