Els hotels de Ciutadella registraran plena ocupació per Sant Joan

L'èxit de les festes a la capital de Ponent està garantit i encara es pot reservar en l'oferta existent a les diferents urbanitzacions turístiques dels voltants de la ciutat

Les festes de Sant Joan, fidels a la seva cita, ocasionaran que la planta d'allotjament a Ciutadella s'ompli. Així ho han confirmat des de l'Associació Hotelera de Menorca (Ashome). La gerent de la patronal, Azucena Giménez, explica que "com cada any, les festes de Sant Joan significaran el punt de partida de la temporada turística per a molts empresaris. Els hotels d'interior de Ciutadella estaran plens, no hi queden places. L'única alternativa és reservar a les urbanitzacions que envolten la ciutat, que són moltes i hi estan connectades mitjançant transport públic". 

El Sant Joan 2017 podria ser un dels més massificats dels darrers anys. El fet que caigui en cap de setmana provocarà que molts residents s'hi desplacin des d'altres pobles per viure la festa en primera persona. A Ashome també adverteixen sobre la imatge que pot traslladar Menorca a l'exterior. En aquest sentit, Azucena Giménez comenta que "els turistes que arriben aquestes primeres setmanes de la temporada se'n van un poc decebuts perquè des de l'Administració no hi ha hagut previsió i es detecten problemes rellevants, com el mal estat que presenten determinades urbanitzacions i la brutícia a les platges". 

Per tot plegat, la gerent dels hotelers menorquins reclama més inversions per a les infraestructures d'urbanitzacions que han quedat desfasades. Giménez parla de "falta de voluntat, ja que no s'entén que els ajuntaments diguin que tenen doblers, però no els poden emprar. Potser ha arribat el moment d'externalitzar serveis". 

EDICIÓ PAPER 28/11/2020

Consultar aquesta edició en PDF