Publicitat
Publicitat

Ciutadella proposa recuperar els patis interiors als restaurants del nucli antic

La nova normativa que impulsa l'equip de govern permetria recuperar 41 patis interiors, més del doble dels que hi havia quan es va originar el conflicte

Prudència i satisfacció moderada entre els col·lectius afectats per la prohibició d'ús dels patis interiors als restaurants de Ciutadella. Una de les patronals que ha fet un seguiment exhaustiu a aquesta problemàtica ha estat CAEB Menorca.

Després de transcendir la proposta adoptada per l'Ajuntament de Ciutadella, el gerent de la CAEB, Enric Cases, diu que "per fi veiem llum al final del túnel. Han estat dos anys de paràlisis i, tot i que encara queden uns informes per acabar d'aclarir-ho tot, sembla que s'arribarà a una entesa per concloure un capítol negatiu per als empresaris del sector de la restauració". A més, Cases considera que "si tot el procés continua el seu camí, cap al maig o abril els patis interiors podrien tornar a la idiosincràsia de Ciutadella".

D'altra banda, l'Ajuntament ha anunciat que seran un màxim de 41 patis interiors els que es podran emprar per als restaurants i bars del nucli antic de Ciutadella, segons es desprèn d'un estudi urbanístic exhaustiu. Aquesta xifra en representa més del doble dels que hi havia fins fa dos anys, just quan s'instaurà l'obligació de tancar-los perquè vulneraven el Pla especial del nucli històric. La proposta del Consistori inclou que, si van complir amb l'anterior ordenança, puguin tornar a gaudir dels patis interiors. La nova normativa s'haurà d'aprovar en ple, a més de la modificació puntual del pla especial.

Tot i el posicionament de l'Ajuntament, el gerent de CAEB Menorca, Enric Cases, creu que "durant aquests dos anys han passat moltes coses a Ciutadella. Hi ha bars i restaurants que han perdut molts doblers. Són danys irreparables. Altres han canviat de mans i fins i tot n'hi ha hagut que s'han vist condemnats a tancar".

Etiquetes

PUBLICITAT
PUBLICITAT
PUBLICITAT

EDICIÓ PAPER 12/11/2017

Consultar aquesta edició en PDF