Publicitat
Publicitat

SANT JOAN 2017

Ciutadella confia en el dispositiu de seguretat de les festes

El Born i el Pla són els escenaris més conflictius pel director insular de l'Estat a Menorca per la probable massificació en aquest Sant Joan

El director insular de l'Estat a Menorca demana a tots els assistents a les festes de Sant Joan que gaudeixin dels protocols i tradició dels principals actes i que consumeixin begudes amb moderació. Aquest és el principal maldecap. Tal com ho admet Javier López Cerón, "cal traslladar un missatge de responsabilitat. Som conscients que seran unes festes amb més massificació que altres edicions i és per aquest motiu que cal divertir-se amb mesura".

En qualsevol cas, López Cerón recorda que "tenim el dispositiu de seguretat a punt. S'ha treballat intensament entre tots els cossos i forces de l'Estat per seguir unes pautes que han de garantir que els assistents puguin viure sense incidències els principals actes. En aquest sentit, vindran el cap de setmana reforços procedents de Mallorca, professionals preparats que donaran suport a tots els efectius insulars".

D'altra banda, el director insular de l'Estat a l'illa també parla sobre el Pla d'autoprotecció de les festes de Sant Joan. Emguany totes les mirades es dirigiran al Born, on dia 23 a les 17.00 h té previst l'entrada a la plaça el Caixer Senyor i Sa Capellana. Javier López Cerón explica que "el Caragol del Born és un dels moments de les festes més complexos. És molt important fer cas a les indicacions dels informadors".

L' aforament màxim és de 27.500 persones, una xifra elevada d'assolir, però altres anys s'ha estimat que en el moment de màxima concentració han estat 25.000 els participants. L'Ajuntament de Ciutadella es va veure obligat a elaborar el pla, ja que l'any passat es varen sobrepassar les 20.000 persones.

A la plaça del Born quedarà instal·lada una Unitat de Vigilància Intensiva per atendre possibles emergències. Des de la delegació insular de l'Estat, també apunten a una altra ubicació. López Cerón reconeix que "a banda del Born, un altre punt calent de les festes són els Jocs del Pla".

Etiquetes

PUBLICITAT
PUBLICITAT
PUBLICITAT

EDICIÓ PAPER 17/12/2017

Consultar aquesta edició en PDF