Publicitat
Publicitat

Maó i Ciutadella commemoren el Dia internacional de la Ciutat Educadora

Els ajuntaments d'ambdues ciutats n'ultimem els preparatius, que serviran per recordar aquest dimecres la importància del nomenament

Maó celebrarà aquest dimecres la seva inclusió a la xarxa de ciutats educadores des de l’any 2007.

L’acte tindrà lloc a la plaça Conquesta, a les sis de la tarda, i consistirà en la lectura d’un manifest per part de la batllessa, Conxa Juanola.

D’altra banda, la companyia teatral Artistras representarà a l’aire lliure ‘Cada maestrillo tiene su librillo’. La jornada conclourà amb una projecció d’imatges de tots els actes que s’han realitzat a Maó durant el mes de novembre, inclosos en el programa ‘Maó, ciutat educadora’.

Juanola té clar que “nosaltres no volem que només quedi en una simple adhesió i una celebració dia 30 sense cap contingut, i per tant hem plasmat en un programa totes les activitats que s’emmarquen en aquesta commemoració, perquè volem que realment això sigui un objectiu i una línia de treball efectiva per aconseguir avançar”.

La batlessa de Maó va més enllà i assegura que “no només hem d’organitzar activitats perquè la gent s’ho passi bé, sinó que aquestes han de tenir un component de formació en valors perquè és el que ens farà progressar”.

Mentrestant, l’ Ajuntament de Ciutadella durà a terme un acte, a les set de la tarda a la plaça de la Catedral, per reafirmar la seva condició de ciutat educadora. La batlessa Joana Gomila llegirà un manifest sobre la declaració institucional dels valors i la funció que representa tenir la consideració de ciutat educadora. També es presentarà un vídeo reivindicatiu, en el qual es posarà èmfasi en els 42 drets dels infants. En aquest vídeo hi han participat 46 infants i adolescents de Ciutadella.