Ciutadans retira la PNL que instava el Parlament a donar suport a les actuacions de l'Estat a Catalunya

La formació taronja ha constatat que els fets de l'1 d'octubre han canviat el context i que el debat podria quedar "desenfocat"

El portaveu parlamentari de Ciutadans, Xavier Pericay, ha retirat aquest dilluns la Proposició no de Llei (PNL) que havia de debatre demà el Parlament sobre el suport institucional en la defensa de l'Estat de Dret a Catalunya.

La PNL constava de quatre punts, entre els quals n'hi havia un que instava el Parlament a manifestar el suport al govern central, al Tribunal Constitucional, al Ministeri Fiscal, al poder judicial i a les autoritats públiques en la defensa de la legalitat a Catalunya.

Pericay ha explicat a l'ARA Balears que la decisió s'ha pres aquest dilluns dematí en una reunió d'àmbit estatal a Barcelona, on s'ha arribat a la conclusió que “ja no tenia sentit” debatre una iniciativa que estava vinculada a l'1-O. "Després dels fets succeïts diumenge –hi ha afegit– el debat hauria quedat desenfocat”.

La PNL no s'havia registrat només a Balears, sinó també a diversos parlaments autonòmics i al Congrés dels Diputats, on fou rebutjada. Fins ara, s'havia debatut a Andalusia, La Rioja i Extremadura, única comunitat que l'havia rebutjada fins ara.

A banda de Balears, s'havia de debatre a Astúries, Aragó, el País Valencià i a Castella i Lleó. “No tenia sentit debatre una PNL vinculada a l'1-O quan ja hem passat la data entrant, a més, en un context completament diferent”, ha remarcat Pericay.

EDICIÓ PAPER 27/06/2020

Consultar aquesta edició en PDF