Balears 06/06/2013

El Círculo, en sintonia amb Educació

A. Z.
1 min

Palma.La Conselleria d'Educació i el Círculo Balear evidenciaren la seva total sintonia en la reunió bilateral mantinguda ahir. El Círculo Balear, molt crític amb la gestió de l'anterior conseller Rafel Boch, es mostrà molt satisfet amb la gestió de la nova titular d'Educació. De fet, Campos lloà Joana Maria Camps i es mostrà confiat que Educació apliqui mà dura amb les escoles que intentin ignorar el Decret de Tractament Integrat de Llengües (TIL).

Campos, que estigué acompanyat per Joan Font, Sebastià Artigues, Isabel Grech i Carlos Serra, argumentà que "la majoria dels ciutadans està a favor que s'apliqui la norma que acaba amb la imposició del català en l'educació balear". I afegí: "La majoria de la societat deixà ben clar a les urnes que vol llibertat d'elecció i que els centres no siguin recintes per organitzar campanyes polítiques pancatalanistes". Així mateix, asseverà que, al seu parer, "els sindicats representen una minoria radicalitzada".

A més a més, Campos assegurà després de la reunió que la Conselleria d'Educació s'ha compromès no només a emprar "el mallorquí, menorquí i eivissenc" en els llibres de text del curs que ve, sinó que les "modalitats pròpies" també substituiran el català estàndard com a llengua vehicular de l'administració pública. Segons el Círculo, en compliment de l'article 35 de l'Estatut d'Autonomia.

stats